загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери мають право на безоплатний проїзд: відповідальна – місцева влада, – Мінсоцполітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пільгові перевезення пенсіонерів у міських та приміських маршрутках регулюються постановою Кабміну України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування». А місцеві органи виконавчої влади (а не перевізники) можуть оперативно впливати на зміну ситуації на місцях щодо реалізації пільгових перевезень та самостійно визначати їхні обсяги і передбачати видатки.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики у відповідь на інформаційний запит IA ZIK.

«Постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» передбачено право пенсіонерів за віком на безоплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та на приміських маршрутах», – сказано у відповіді на запит.

Водночас, зазначили у міністерстві, у Законі України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян не передбачені, відтак виплати за пільговий проїзд фінансуються за рахунок місцевих бюджетів.

«Місцеві органи виконавчої влади оперативно впливають на зміну ситуацій на місцях щодо реалізації пільгових перевезень та самостійно визначають їхні обсяги і передбачають видатки, забезпечуючи при цьому контроль за ефективним і цільовим використанням коштів на зазначену мету», – повідомили в Мінсоцполітики.

Стосовно монетизації пільгового проїзду у Мінсоцполітики повідомили: підготовлено проекти постанов Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами міського, приміського та міжміського транспорту» та «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері транспортного обслуговування», які погоджено із зацікавленими центральними органами виконавчої влади. Наразі зазначені проекти готуються для подання на розгляд Уряду. 

 

Джерело:
До списку новин