загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У МОЗ України скасували необхідність заповнення форм первинної медичної документації

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Так, 13 березня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я №157, що скасовує низку первинних форм медичної документації, повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

«Тепер медичні працівники не зобов’язані заповнювати, обробляти і зберігати облікові форми, які вже давно втратили свою актуальність, але роками продовжували залишатися рудиментом радянської папероорієнтованої системи охорони здоров’я», – йдеться в повідомленні.

Так, міністерство скасувало медичні карти для студентів і для дітей, для школи або дитячого садка, талони на прийом до лікаря, карти амбулаторного пацієнта і талони для реєстрації діагнозів, контрольну карту диспансерного спостереження і книгу записів викликів лікарів додому.

У новому журналі реєструються звернення всіх пацієнтів в амбулаторії та вдома. Для кожного звернення кодується причина звернення пацієнта, код діагнозу і дії лікаря згідно кодам ІСРС-2.

«Протягом десятиліть лікарі, медсестри та працівники реєстратури заповнювали вручну стоси паперів. Вони не мали практичної необхідності, але займали купу сил лікарів, години очікування пацієнтів і гектари лісу. Однак на відміну від лісу, який можна виростити знову, не можна повернути час лікарів і пацієнтів», – заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун у Facebook

Вона зазначила, що це перехід на нову філософію збору статистики: повинна заповнюватися тільки потрібна інформація, в зручному форматі і місці. 

 

Джерело:
До списку новин