загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не гаяти ані хвилини: 5 правил життя Стівена Гокінга

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У віці 76 років в своєму будинку в Кембриджі помер англійський фізик-теоретик. Паралізований у віці 22 років, Гокінг вів активне життя – займався науковою діяльністю, викладав, виступав перед аудиторією, спілкуючись зі світом за допомогою комп’ютерного синтезатора мови. Протягом більш ніж 50 років перебуваючи на межі життя і смерті, Стівен Гокінг склав кілька правил, яких вчений дотримувався до самої смерті.

Ніколи не здавайся

Стівен Хокінг не з тих людей, яким що-небудь давалося просто. Роками він боровся із хворобою, займався науковою діяльністю та працював над книгою «Коротка історія часу», в якій описав появу Всесвіту, природу простору і часу, розповів про чорні діри і виклав теорію суперструн.

«Сеанси інтенсивної терапії були найтемнішими в моєму житті. Я що завжди завзято боровся з хворобою і не був готовий так легко здатися», – якось заявив він.

Сконцентруйся на речах, які можеш робити

Гокінг був впевнений, що кожна людина повинна займатися саме тим, що у неї виходить, до чого є здібності, і робити це добре до самого кінця.

Вчений не вірив в бога і загробне існування, розуміючи, що пам'ять про людину полягає в її справах

«Оскільки я вважаю, що немає загробного життя, я думаю, що важливо усвідомити, що ми живемо дуже мало, і повинні встигнути зробити все можливе», – запевняв Гокінг, відзначаючи, що завжди є щось, у чому можна досягти успіху.

Завзято працюй

За словами самого вченого, його мотивацією для важкої праці стали закоханість і заручення. Адже для того, щоб одружитися, йому потрібно було влаштуватися на роботу, а для цього необхідно мати ступінь PhD.

«Тому я почав працювати вперше в житті. І до свого подиву усвідомив, що мені сподобалося», – зізнався Гокінг, який ніколи більше не припиняв своєї наполегливої праці.

Живи «на максимум» щохвилини

Гокінг волів не витрачати даремно часу, якого залишилося не так вже й багато. Сам вчений вважав, що такий погляд на життя був продиктований його станом здоров’я.

Я прожив понад дві третини свого життя під загрозою смерті

«Оскільки кожен новий день міг стати останнім, у мене з’явилося бажання максимально використовувати кожну хвилину», – розповідав він.

Також Гокінг був упевнений, що інтелектуально розвинена людина повинна постійно змінюватися в залежності від навколишнього світу та нових обставин.

Будь позитивним

Протягом багатьох років Гокінг залишався позитивним і не втрачав почуття гумору. Чого вартувала хоча би його поява в гумористичному мультсеріалі «Сімпсони» або в «Теорії великого вибуху».

До того ж вчений запевняв, що кілька жартів – це важлива частина лекцій про таємниці Всесвіту.

«Життя було би трагічним, якби не було смішним», – віджартовувався Гокінг.

Джерело:
До списку новин