загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як швидко відновити організм після вживання антибіотиків. Поради лікаря

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дуже часто після антибіотикотерапії ми скаржимось на цілковите виснаження. І недарма, адже антибіотики знищують не тільки хвороботворні бактерії та мікроорганізми, але й корисні, пише газета "Експрес".  Докладно про те, як відновитись після курсу антибіотиків, — у розмові з Мирославою Чайкою, завідувачкою денного стаціонару Львівської міської поліклініки.  

—  Не секрет, що деякі лікарі, прописавши антибіотик, забувають розповісти пацієнтові, як полегшити наслідки лікування ним. Якими вони можуть бути?  

—  Постійне і неконтрольоване вживання антибіотиків призводить до того, що в організмі виникає грибкова інфекція. Адже антибіотик вбиває корисну мікрофлору, яка стримує її розвиток. Грибкові хвороби, як правило, пригнічують імунну систему, тому впоратися з ними непросто.   Тому під час курсу лікування антибіотиками рекомендовано вживати пребіотики (їжа для бактерій з пробіотику) і пробіотики (живі мікроорганізми, які нормалізують склад і функції мікрофлори травної системи). Завдяки їм потрібні мікроорганізми активно розмножуються і заселяють кишківник.   Зазначу, що організм добре відновлюється завдяки вживанню кисломолочних продуктів. Якщо йдеться про магазинні сироватку, йогурт, кефір, ряжанку, кисле молоко, то краще вживати ті, у яких короткий термін зберігання, тому що в таких справді містяться живі біфідо- чи лактобактерії.  

—  Що ще порадите пацієнтам, які вживають антибіотики?  

—  Якщо немає ниркових та серцево-судинних хвороб, то під час лікування антибіотиками і якийсь час після нього збільшість споживання води. Також рекомендую натуральні соки — яблучний, морквяний, гарбузовий, буряковий або ж компоти, киселі, муси, вітамінні чаї, скажімо, із шипшини. Дуже добре їсти сухофрукти, адже у них чимало вітамінів та мікроелементів.   Антибіотики знижують вміст вітаміну В12 і фолієвої кислоти в організмі, які сприяють засвоєнню їжі, тому варто налягати на продукти, що містять ці цінні компоненти, — приміром, на зеленину, квашену капусту, буряки, яблука.   Раджу також дбати про повноціний сон та не забувати про користь прогулянок на повітрі. 15-хвилинний моціон насичує організм киснем, окислювально-відновлювальні процеси проходитимуть набагато швидше і повернення до здоров'я після хвороби та курсу антибіотиків відбудеться набагато швидше.

Джерело:
До списку новин