загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обираємо насіння за правильними критеріями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Купуючи насіння обов'язково перевіряйте, чи відповідає насіння вимогам чинного законодавства. Законом України "Про насіння й посадковий матеріал", спрямованим на забезпечення контролю якості насіння, установлені відповідні норми.

Вітчизняні виробники насіння мають право розмножувати, заготовляти, реалізовувати й використовувати насіння та посадковий матеріал тільки при наявності паспорта на виробництво й реалізацію насіння і посадкового матеріалу. Отже, насіння повинно мати паспорт. Вимагайте його у продавця.

Якщо ж продавець не є виробником, то попросіть його надати вам копію паспорта від виробника. Вибирайте продукцію фірм, які вже зарекомендували себе на українському ринку. І головне: неодмінно вимагайте сертифікат. Перевіривши насіння на здатність проростати й енергію проростання, такий документ видають державні насінні інспекції.

Звертайте увагу й на саму упаковку, на ній мають бути відзначені номер партії, вага, строк висівання та реквізити виробника. У деяких культур, наприклад, цибулі-сіянки, строк зберігання лише рік.

Оскільки несумлінні торговці можуть підробити дату виготовлення, купуйте товар у спеціалізованих магазинах і в перевірених виробників.

Джерело:
До списку новин