загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Монети замість паперових гривень: навіщо це робиться та як позначиться на інфляції?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інфляція буде на рівні 0,2-0,3%. Округлення буде розтягнуте в часі, наприклад, близько півроку, тому за рік ці 0,2-0,3% ми не помітимо.

Про це розповів гендиректор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, оцінюючи ініціативи НБУ щодо заміни паперових банкнот монетами.

«Це не призведе до якихось серйозних наслідків, тому що це не ті фактори, які впливають на ціну, а лише фіксація того, що вже відбувалося. Тут дійсно НБУ, на відміну від Мінекономрозвитку, завжди тверезо оцінює події. Інше питання в тому, що зробити вони нічого не можуть», – зазначив Дорошенко.

Держава заощаджуватиме на ось таких реформах – відмові від дрібних монет і переході від паперових грошей до металевих, уточнив експерт.

На його думку, негативних наслідків не буде, радше, навпаки, адже це європейська практика.

«Коли ми говоримо про електронні платежі, то там 70% обігу. У нас, можливо, 40%. Звичайно, якщо абстрагуватися від тіньової економіки. Монети – це європейський крок», – додав він.

За його словами, реформи рано чи пізно все одно мають відбуватися, просто, наприклад, за час правління Гонтаревої були зовсім інші завдання.

«Коли вже Гонтарева перестала виконувати обов'язки голови НБУ, люди, які прийшли, вирішили придумати, що нового можна зробити», – пояснив фахівець.

На першому етапі це відбувається в будь-якої людини, підкреслив він.

«Природно, що разом зі Смолієм почали думати, що нового можна провести. Якраз такі реформи обґрунтовані. Ця ідея не була новою. Просто іноді ідеї можуть лежати на полицях кілька років. Зараз прийшов час її використовувати. До того ж їм потрібно проводити якісь дії, щоб розраховувати на лояльне ставлення до себе», – резюмував Олексій Дорошенко.

Відзначимо, що востанніє лінійка грошових знаків в Україні змінювалася в далекому 2005 році, коли з'явилася купюра в 500 гривень.

Олексій Дорошенко, директор Асоціації постачальників торговельних мереж

 

Джерело:
До списку новин