загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рівнодення в березні-2018: коли настане астрономічна весна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Весняне рівнодення – унікальне природне явище, з якого починається весна, а після нього люди можуть спостерігати сильні зміни в природі. Українські Новини розкажуть про те, коли відбудеться явище в 2018 році.

В день весняного рівнодення Земля обертається навколо своєї уявної осі, що проходить через полюси, одночасно рухається навколо Сонця, знаходиться в такому положенні по відношенню до нього, що сонячні промені падають прямовисно на екватор. Сонце переходить з Південної півкулі в Північну. У всіх країнах у цей період дні практично рівні ночі.

Кожен рік наступ цього природного явища трохи зміщується: проміжок між весняним і осіннім рівноденням становить близько 365,24 сонячних діб. Зі зміною сотих після коми пов'язана дата дня рівнодення.

Незважаючи на те, що за календарем весна починається на початку березня, астрономічний початок відбувається лише після настання рівнодення. У 2018 році цей день відбудеться 20 числа, точний час – 18:15 за київським часом.

Цікаво, що у деяких народів в день весняного рівнодення настає Новий рік: Іран, Афганістан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан.

Наші предки вважали рівнодення сакральними і приділяли їм особливу увагу, адже після настання цих явищ двічі в рік все в природі починало разюче змінюватися.

У язичників рівнодення також відігравало особливу роль. Вірили, що саме в рівнодення весна приходить на Землю і відроджує природу.

Джерело:
До списку новин