загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Харківщині пенсіонерка заради риболовлі долає кілька кілометрів пішки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато років Любов Шатун із Дергачів, що на Харківщині працювала провідницею на залізниці, мріє про небо, і сьогодні, у свої 72 роки, може дати фору багатьом рибалкам. Своєму хобі пенсіонерка вірна о будь-якій порі року, її не лякають ані погода, ані відстань. 

Вона також є завсідницею традиційного чемпіонату з зимової риболовлі, що відбуваються в районі наприкінці лютого. Змагання проходятьвже 26 років поспіль. Жінку там всі знають і називають рибалкою Любою. Під час останніх змагань вона потрапила в трійку лідерів. А щоб потрапити на чемпіонат, вона вранці пройшла 4 кілометри пішки.

Любов Михайлівну з вудкою можна побачити о будь-якій порі року та за будь-якої погоди. Найбільший улов у жінки був під час дощу. Всі втекли, а вона залишилася на водоймі і впіймала амура на 1,6 кілограма та чотирьох кілограмових коропів.

– Вода – це моя стихія! Я добре плаваю, у молодості займалася веслуванням на байдарці. Одного разу вміння добре плавати мені життя врятувало. Під час риболовлі гачок зачепився за корч, і я полізла у воду його відчіпляти, він же 10 гривень коштує. А там сильний вир, ледве з нього вирвалася, – розповідає рибалка.

Родина жінки з розумінням ставиться до її хобі. Борис Миколайович, чоловік Любові Михайлівни, сам кілька разів рибалив з дружиною, але його вилов був значно меншим. Він віддає перевагу шашкам.

Більше часу на улюблене хобі в пані Любові з’явилося, як вона вийшла на пенсію. Понад 20 років жінка була провідницею на залізниці. Їздила в напрямках Харків – Київ, Харків – Сімферополь, Харків – Москва, Харків – Владивосток.

– Рейс Харків – Владивосток – Харків тривав 18 діб. Різні випадки під час подорожей траплялися, але я, як Вєрка Сердючка, все на жарт намагалася перевести і завжди, чим могла, допомагала людям, – каже пані Любов.

А вдячні пасажири, серед яких були і капітан підводного плавання, і священик-богослов, їй навіть вірші присвячували. Пані Любов любить поезію і живі ромашки, а ще в неї є одна велика мрія – стрибнути з парашутом.

Джерело:
До списку новин