загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Ми долаємо стереотипи про людей похилого віку і єднаємо покоління”, – Леонід Бицюра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тернополяни поважного віку, які раніше могли почувати себе самотніми, більше не страждають від нестачі уваги й спілкування. Унікальний доброчинний проект під назвою “Єднання поколінь” вже більше п’яти місяців об’єднує літніх людей з Тернополя та дає змогу відчути усю різнобарвність життя.

Для мешканців пенсійного віку періодично проводять пізнавальні, розважальні та творчі заходи. Здоровий спосіб життя – перш за все: зарядкою охоче займаються усі, а зустрічі з поетами, співаками та акторами вже стали традицією.

Також для людей організовуються зустрічі з науковцями, медиками, різноманітні тренінги та естетичні послуги, як-от фотосесії, міні-салон краси тощо.

На так званому майданчику спілкування поважні тернополяни не лише заводять нових товаришів та однодумців, а й діляться своїм досвідом і мудрістю з молодим поколінням.

“Основною та першочерговою метою нашого проекту є подолання стереотипів про людей похилого віку, до яких багато хто ставиться як до “жертв” або безпомічних людей серед активного соціуму. Проте вони геть не такі: їхній життєвий досвід та бачення можуть стати прикладом для кожного з нас. На жаль, наше уявлення про потреби інших людей, зокрема поважного віку, – це лише наша інтерпретація, яка одразу ж розвіюються при живому спілкуванні з такими людьми” – розповідає один з ініціаторів проекту, заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра.

Так, чимало молодих людей долучаються до соціального проекту заради безцінних порад старших та незамінного живого спілкування. Як показує міжнародна практика, обмін життєвим досвідом серед поколінь – це важливий елемент людського розвитку.

“Ініціативу “Єднання поколінь” ми взяли до уваги із скандинавських країн, де є велика кількість програм для літніх людей. Наразі цей досвід ми пропонуємо й іншим містам, ділимся своїми порадами й здобутками. Неформально цей рік ми оголосили роком благодійності і прагнемо донести цю практику до кожного свідомого тернополянина”, – зазначає Леонід Бицюра.

Двічі на тиждень у Тернополі в центрі молодіжних ініціатив ім. О.Довженка організовуються зустрічі, кожна з яких стає святом для тернополян солідного віку. Близько сотні осіб старшого віку щотижня відвідують заходи. Своїм запалом та бадьорістю вони в змозі надихнути будь-кого із молодих. А своєю мудрістю – вразити та підкорити.

Варто додати, що проект “Єднання поколінь” – це більше, ніж зустрічі та розваги. Перш за все, це безцінна можливість стати частиною активного суспільства, а головне – відчути себе потрібними!

Долучитися до соціального проекту може абсолютно кожен. Все, що необхідно – це час і бажання, а також можна приносити із собою смаколики й цікаві теми для розмов!

Заходи для людей поважного віку проводяться щосереди о 13.00 та щонеділі у 14.00 у Центрі дозвілля (проспект Злуки, 45). Туди ж можна звертатись волонтерам, які бажають долучитися до проекту чи допомогти матеріально. Центр дозвілля працює кожного дня з 8.00 до 17.15.

Джерело:
До списку новин