загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пішла з життя українська співачка Віра Баганич

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Померла народна артистка Віра Баганич.

На Закарпатті у четвер, 22 березня, пішла з життя українська співачка Віра Баганич, яка віднайшла баладу "Пливе кача по Тисині".

На 81 році життя перестало битися серце відомої співачки та фольклористка Віри Баганич.

Віра Баганич народилася 5 квітня 1937 року в смт Воловець Закарпатської області. Вона була найстаршою донькою у багатодітній сім’ї. З дитинства багато співала.

У 16 років Віра Баганич здобула перемогу на Закарпатському обласному конкурсі народної самодіяльності. Нагороджена була дипломом І ступеня на Республіканському огляді-конкурсі самодіяльного мистецтва України, коли їй виповнилося 23 роки.

У 1961 році головний диригент Державного заслуженого Закарпатського народного хору Михайло Кречко запросив Віру Баганич до свого колективу, де вона відразу стала однією із провідних солісток.

Глибокий альтовий тембр співачки в поєднанні з високою емоційністю дозволяли правдиво розкривати колізії музичних творів і пропускати їх через душу. Соло Віри Баганич втілювало трагедійність і глибокий психологізм, допомагало зрозуміти величну красу народного генія і незмінно справляло сильне враження на слухачів.

Разом із Закарпатським народним хором Віра Баганич концертувала по всьому Радянському Союзі та країнах Європи.

Віра Баганич у 60-х роках минулого століття перша виконала на професійній сцені баладу “Пливе кача по Тисині”, а в 1972 р. записала її на платівку фірми “Мелодія”. Цю народну пісню, яку верховинці співали, коли виїжджали на заробітки в чужі краї, співачка почула від своєї матері в 1959 році.

Згодом баладу творчо опрацював відомий гурт “Піккардійська терція”, а з 2014 року вона перетворилася на народний реквієм за загиблими на Майдані під час Революції гідності, а потім і в ході бойових дій на Донбасі.

Минулого року Вірі Степанівні було присвоєно почесне звання «Заслужений артист України».

 

Джерело:
До списку новин