загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Розрахунок пенсій: як законно отримати більше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Все про можливості та ризики.

Встановлений урядом максимальний обсяг пенсійних виплат в Україні становить близько 13,7 тисяч гривень. Формула проста: потрібно 35 років стажу, зарплату більшу у сім разів, ніж середня в державі, і тоді можете розраховувати на значно соліднішу норму.

Але чи всім під силу працювати більше трьох десятиліть поспіль? До того ж, на максимальні пенсії поки що встановлені обмеження – 10 прожиткових мінімумів для непрацездатних і ця цифра з кожним роком збільшується.

Взагалі сума, яку ви отримаєте після виходу на законний відпочинок, залежить від трьох факторів: середньої зарплати по країні, власної зарплати і стажу. Найвища пенсія поки що так і не дотягнула більше 10 тисяч гривень. Одне невеличке "але": для цього потрібно працювати 50 років і заробляти весь час не менше 27 тисяч гривень на місяць.

В основному мова йде про суддів, адже їм платять на старості від 13 ти 25 тисяч. Варіантів у цій ситуації кілька. Основний – участь у приватному накопичувальному фонді: при досягненні пенсійного віку можна буде отримувати відразу дві виплати. Та жоден чиновник не гарантує вам, що через 20 років, приміром, цей самий фонд не лусне, немов мильна бульбашка.

Працюють схожі схеми дуже налагоджено за кордоном. У тому ж Казахстані вже кілька років як здійснили перехід до єдиних соціальних внесків громадян. Такі індивідуальні рахунки потребують 15% від суми заробітної плати, а при цьому ще даються гарантії. До речі, сам робітник платить всього 5%, все решта – компенсує за нього роботодавець.

Не погано побудована стратегія і в Нідерландах. Там професійних фондів декілька: пенсійні фонди для певної галузі, пенсійні фонди компанії та пенсійні фонди для певних професій. Налічується їх в країні більше сотні, вже не кажучи про приватні компанії для обмеженого кола спеціальностей, таких як медики.

Корпоративні програми не рідкість і для Німеччини: у масштабних компаніях таких як Mersedes, Airbus або Siemens, співробітник може розраховувати на додаткову корпоративну пенсію. Спочатку вона формувалася на добровільних внесках, а потім висококваліфікований фахівець міг розраховувати на надбавку від шефа 600 € на місяць, рядовий робітник – 100-200 €.

 

Джерело:
До списку новин