загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Знайдені два варіанти підвищення мізерних пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Без змін залишиться формула пенсійного забезпечення.

Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів про варіанти вирішення проблеми низьких пенсій при великому стажі і мінімальних зарплатах. Він сказав, що проблема багатогранна і полягає в тому, що внески до Пенсійного фонду різні. Особливо проблематично вирішити питання з тими, хто вийшов на заслужений відпочинок до 2000 року.

За словами Реви, формула обчислення виплат і розрахунку проста і зрозуміла, а державне втручання в цей процес мінімальне. До 2000 року ці процеси були незрозумілими, а державне втручання максимальним. По суті, держава встановлювала рівень зарплат. Також були сфери економіки, які хронічно недофінансовувалася. До них відносяться сільське господарство і ті, хто працював в колгоспах. Також низькі зарплати були у молодшого технічного персоналу в навчальних закладах і медустановах.

Міністр сказав, що на даний момент здійснюється робота по виявленню механізмів вирішення цієї проблеми. Обговорюються різні варіанти, але в будь-якому випадку формула пенсійного забезпечення залишиться незмінною.

Міністр назвав кілька варіантів для вирішення цієї проблеми:

• підвищення мінімальної заробітної плати, що спричинить за собою підвищення відрахувань до пенсійного фонду та підвищення пенсій;

• застосувати існуючу формулу, але для розрахунку взяти будь-які п’ять років максимальної заробітної плати за умови роботи до 2000 року, це дозволить збільшити коефіцієнт і пенсію тим, хто пропрацював 40 років з мінімальною заробітною платою.

Всі зміни будуть відбуватися в рамках бюджету Пенсійного фонду. Також Рева відзначив, що всі підвищення пенсій здійснено за рахунок збільшення надходжень до бюджету країни і Пенсійного фонду, а не за взяті кредити і не за рахунок додаткового випуску грошової маси.

Нагадаємо, що назріває інша проблема, коли люди, які досягли шістдесятирічного віку не зможуть отримати пенсійні виплати через брак пенсійного стажа. В такій ситуації може опинитись кожен двадцятий пенсіонер.

 

Джерело:
До списку новин