загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пліснява на харчових продуктах здатна викликати або прискорити розвиток раку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Запліснявілі харчові продукти містять канцерогенні мікотоксини. Якщо про ракові захворювання знають практично всі, то термін знайомий не всім. Слово утворилось від латинського «cancer», що перекладається як рак.

Канцерогени – це фізичні фактори, хімічні речовини чи віруси, які можуть прискорити ріст і розвиток злоякісної пухлини або здатні викликати її утворення.

Канцерогени в повсякденному житті

Людям властиво думати, що в повсякденному житті такі речовини чи фізичні фактори не зустрічаються. Розповсюджена думка, що їх впливу піддаються працівники на шкідливих виробництвах чи люди, які живуть поблизу таких підприємств. Але наукові дослідження та статистичні дані переконують, що це ілюзія.

В сучасному світі шкідливі речовини присутні в багатьох сферах життя. Зокрема, їх багато в харчових продуктах. Це доводять численні наукові дослідження. Результати цих досліджень вражають – харчування в розвитку злоякісних пухлин посідає перше місце серед всіх факторів. Його частка – 35% від всіх випадків раку.

Найбільш небезпечні канцерогенні речовини:

  • • копчені продукти рослинного та тваринного походження – поліциклічні ароматичні вуглеводні;
  • • смажені, консервовані, засолені продукти, які зберігаються при кімнатній температурі – нітрозо сполуки;
  • • ковбасні вироби, якщо вживаються повсякденно – нітрит натрію;
  • • запліснявілі продукти – мікотоксини;
  • • продукти, які забруднені важкими металами.

На другому місці – куріння, його частка – 30%. До інших причин відноситься генетична схильність,  рівень забруднення навколишнього середовища, УФ промені, іонізуюча радіація, алкоголь та ін.

Канцерогенні мікотоксини

Канцерогенні мікотоксини – це продукти, які виділяються в процесі життєдіяльності пліснявих грибків. Їх потрапляння на продукти зумовлене паразитуванням. Грибки паразитують на горіхах, зернових та бобових культурах.
Вони надзвичайно стійкі до нагрівання та кулінарної обробки. Навіть дуже малі дози мікотоксину здатні сприяти розвитку раку нирок, печінки і товстої кишки.

З цих причин варто негайно викидати будь які продукти, на яких з’явилась пліснява. Обрізання хлібу, сиру чи інших продуктів не допоможе уникнути дії канцерогену. Він здатен дуже глибоко проникати в продукти. Яким би не було бажання обрізати сир, фрукт, овоч чи інший продукт і з’їсти уцілілий шматок, не потрібно цього робити. Тварини теж страждають від впливу канцерогенів, тому запліснявілі продукти їм не можна давати в жодному разі.

Будьте уважні при купівлі горіхів, арахісу чи кавових зерен. Найчастіше вони транспортуються з країн Південно-Східної Азії. Цей регіон відомий ґрунтами, які заражені пліснявими грибками. Тому існує великий ризик того, що горіхи чи кавові зерна заражені канцерогенними мікотоксинами. Тому такі покупки потрібно робити так, щоб швидко використовувати продукти. Не потрібно запасатись ними на довгий час.

Зазначені та інші канцерогени лише підвищують ймовірність розвитку раку. Захворювання конкретної людини – це випадкове явище. Сучасна медицина ще не має чітких знань, які б зуміли допомогти попередити рак. Але якщо кожна людина має знання про канцерогени і їх вплив, то повинна робити все, щоб хвороба її не торкнулась. 

 

Джерело:
До списку новин