загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рівень доходів в Україні нижчий, ніж у низькодохідних країн

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Темпи зростання боргового навантаження найбідніших країн викликають занепокоєння МВФ.

Міжнародний валютний фонд не вважає Україну країною, яка розвивається та має низькі доходи і пов'язує падіння доходів у країні з військовим конфліктом на Донбасі.

Про це сказано в дослідженні МВФ про макроекономічну ситуацію в низькодохідних країнах, що розвиваються.

У дослідженні зазначається, що у 2014 році рівень доходів в Україні в перерахунку на один громадянина був на 14% нижче від рівня, до якого країни включаються до групи низькодохідних (2 330 доларів річного доходу).

Україна не була включена до групи низькодохідних країн і в 2018 році, оскільки структура її економіки є типовою для країн з ринковою економікою, що розвивається.

"Рівень бідності в Україні, структура зайнятості, тривалість життя й рівень освіти є типовими для EME (emerging market economies)", - зазначили у фонді.

Разом з тим, темпи зростання боргового навантаження найбідніших країн викликають занепокоєння у МВФ і створюють небезпеку боргової кризи.

З 2013 року медіанний показник співвідношення держборгу й ВВП у країнах з низьким рівнем доходів зріс на 13 процентних пунктів і досяг 47% у 2017 році.

МВФ висловив серйозні побоювання у зв'язку з нагромадженням заборгованості країнами, які ледве можуть її обслуговувати.

Крім того, знижується ефективність таких інструментів, як угоди Паризького клубу кредиторів, оскільки у країн, що розвиваються, з'являються нові джерела фінансування.

Багато цих країн, включаючи Таджикистан та Ірак, виходять на світові боргові ринки, і інвестори, які втомилися від декількох років низької прибутковості, охоче скуповують такі папери, незважаючи на ризики.

 

Джерело:
До списку новин