загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно готувати каву? Найпростіший метод від чемпіона України із заварювання кави

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чемпіон України із заварювання кави 2016 року, срібний призер чемпіонату 2017 року Олексій Федоровський ділиться знаннями про каву та методи її заварювання

Вікторія Єрмолаєва: Я не можу уявити ранок без кави. Що для вас кава?

Олексій Федоровський: Я також не можу уявити ранок без кави, а також життя без кави. Зранку для мене важлива перша філіжанка кави. Від неї прокидається розум. Якщо я готую каву вдома, то ми з моєю дівчиною готуємо каву в фільтровій кавоварці. 

Методи заварювання кави

Вікторія Єрмолаєва: Як правильно заварювати каву, якщо немає кавової машини?

Олексій Федоровський: Найпростіший метод, який використовується у всьому світі, — це бразильський метод. За ним професійно оцінюється кава. Ви просто заливаєте каву гарячою водою, але зерна треба змолоти грубіше, ніж для кави по-польськи. Методів заварювання кави дуже багато. Є метод еспресо, коли кава готується під тиском 9 бар, є джезва, тобто приготування в турці. Я вигравав чемпіонат України з альтернативних методів приготування кави, тобто заварювання без автоматизації методам пуровера. Пуровер використовують з XV — XVI ст. За такого приготування кава зовсім з іншого боку розкривається, з’являється багато цікавих відтінків смаку. Це дуже просто можна приготувати вдома. Вам потрібен пуровер (проста воронка), фільтри та кава. Ви просто з чайника заливаєте каву водою, є спеціальна техніка вливання води. Кава має бути свіжообсмажена. За фільтрових методів найкраще смакує кава з Африки та Центральної і Південної Америки. Важливо, щоб це була 100% арабіка.

Арабіка та робуста: в чому різниця?

Існує два основних види кави. Це арабіка та робуста. В робусті більше кофеїну, але смаковий потенціал арабіки в 3 — 4 рази більший, ніж робусти. Робуста набагато дешевша, ніж арабіка. У свіжообсмажених зернах арабіки є близько 2 тисяч хімічних компонентів, лише один з них кофеїн, близько 800 з цих 2 тисяч дають цікавий смак. В арабіці буде більше смаку, більше приємної кислинки. У робусти немає стільки смакових властивостей, там гірчинка. Незрозуміло, чому зараз люблять гірку каву. Якщо кава гірка, у більшості випадків це свідчить про дуже низький рівень кави, помилки у приготуванні.

Мелена кава «живе» три години

Краще купувати каву в зернах та молоти її вдома. Після того, як ви змололи каву, вона «живе» три години, не більше. Свіжозмелена кава набагато смачніша.


Джерело:
До списку новин