загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Львівська пенсіонерка пожертвувала $1 тис. на створення київського громадського ресторану

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Мешканка Рясного, що на Львівщині, Теодозія Козій стала однією зі співзасновників громадського ресторану Urban Space 500, зробивши внесок розміром 1000 доларів. Про це повідомила команда проекту на своїй сторінці у Facebook.

Urban Space 500 – це громадський ресторан, прибуток від якого буде спрямований на неприбуткові громадські проекти. Перший такий заклад в Україні відкрили у 2015 році в Івано-Франківську - за цей час ресторан підтримав 60 громадських проектів. У вересні цього року такий ресторран запрацює у Києві. Для цього потрібно, аби 500 засновників внесли по 1000 доларів кожен. Згодом ця команда фундаторів й розподілятиме майбутній прибуток ресторану на громадські проекти.

Однією з таких засновниць стала львів'янка Теодозія Козій (або ж Бабця Дозя, як вона підписана на своїй сторінці у Facebook). Як йдеться у дописі на сторінці Urban Space 500, 89-річна жінка вирішила вкластись у відкриття ресторану разом із своїми онуками. Павло Дідула, онук Теодозії Козій, розповів ZAXID.NET, що це було сімейне рішення - зробити бабусю інвесторкою громадського ресторану.

«Оскільки це великий вклад, то ми скооперувались і прийняли рішення зробити це від її імені. Таким чином ми зробили бабцю рупором наших сімейних цінностей. Але це було і її рішення також», - розповів Павло Дідула.

Зазначимо, що зараз до проекту долучилось 434 учасники з необхідних 500. Серед фундаторів проекту - підприємці, громадські діячі, дослідники, журналісти, митці тощо.

Джерело:
До списку новин