загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Панеттоне - печемо паску за італійським рецептом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Панеттоне - це традиційна міланська випічка з солодкого дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів і горіхів. Незважаючи на те, що італійці печуть його в переддень Різдва і Нового Року, ця випічка є прекрасним аналогом великодньої паски.

Інгредієнти : Ізюм - 1 стакан, Гаряча вода - 2 столові ложки, Ром - 2 столові ложки, Борошно - 3 і 3/4 склянки, Сухі дріжджі - 1/2 чайної ложки, Цукровий пісок - 2/3 склянки, Сіль - 1/2 чайної ложки, Ваніль - половина стручка (зішкребти насіння), Лимонна цедра - 1/4 чайної ложки, Яйця - 3 штуки, Мед - 1 столова ложка, Прохолодна вода - 2/3 склянки, Розм'якшене вершкове масло - 160 грам, Охолоджене вершкове масло - 1 столова ложка, Розтоплене вершкове масло - 1 столова ложка, Цитрусові цукати - 2/3 склянки .

Приготування  панеттоне:

У неглибокій мисці залити родзинки ромом і 2 столовими ложками гарячої води, залишити просочитися, періодично помішуючи (можна залишити на ніч).

В іншому посуді до однорідної консистенції змішати борошно, цукор, дріжджі, сіль, лимонну цедру, ваніль. У середній мисці збити яйця, теплу воду, мед. Влити яєчну суміш в борошняну, перемішати всі інгредієнти.

Потім додати розм'якшене вершкове масло, добре вимісити, тісто має бути гладким і еластичним. Накрити миску поліетиленовою плівкою, залишити приблизно на 2-3 години, поки тісто не збільшитися в обсязі втричі.

Злити родзинки, змішати з цукатами і 1 столовою ложкою розтопленого масла.

Посипати робочу поверхню борошном, трохи розтягнути краї тіста в сторони від центру, потім сформувати колобок, швом вниз.

Помістити в змащену маслом форму для випічки, накрити вологим кухонним рушником і залишити в теплому приміщенні на період до 2 годин (поки тісто не виступить трохи вище верхньої частини форми).

Розігріти духовку до 190 градусів С. Використовуючи зазубрений ніж, зробити на верхівці тіста надріз у вигляді літери «Х» Помістити 1 столову ложку охолодженого масла в центр і випікати від 60 до 75 хвилин. Вийняти з духовки і дати повністю охолонути.

Для зберігання панеттоне, обернути щільно в харчову плівку або фольгу. Паска може зберігатися при кімнатній температурі протягом одного тижня. 

Смачного!

 

Джерело:
До списку новин