загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Артроз: рецепти народної медицини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Остеоартроз – хронічне захворювання суглобів, яке прогресує і за якого порушується метаболізм і структура суглобового хряща, що призводить до його дистрофії. На пізніх стадіях хвороби руйнуються суглобові поверхні, з’являються остеофіти тощо. Серед імовірних причин виникнення остеоартрозу - надмірний механічний тиск на суглобовий хрящ та його нездатність чинити опір цьому навантаженню.

До немедикаментозних засобів лікування належать трудотерапія, зменшення надмірної маси тіла (якщо така є), лікувальна фізкультура, фізіотерапія тощо, а також фітотерапія. З огляду на протимікробні, антиоксидантні, протизапальні властивості препарати рослин застосовують як місцево, так і всередину.

У разі значних запальних процесів у суглобах треба вживати такі рослинні збори - № 1: кора верби білої (50 г), кора молодих гілок каштана кінського (30 г). Залити 500 мл окропу 2 ст. л. суміші, кип’ятити 2 хв. Настояти 2 години. Вживати по 2-3 ст. л. чотири рази на день до їди.

Збір № 2: листя брусниці, трава портулаку городнього (по 40 г), листя берези бородавчастої (50 г). Приготування: 2 ст. л. суміші залити 500 мл окропу, настояти 2 години, процідити. Пити по 50 мл чотири рази на день до їди.

У разі нестерпного болю в суглобах рекомендують такі суміші:

Суміш№ 1: трава пасльону чорного (10 г), бруньки сосни (30 г), листя чи бруньки берези білої (50 г). Приготування, як у попередньому рецепті.

Суміш № 2: трава хвоща польового, кора гіркого каштана звичайного (по 20 г), листя кропиви дводомної (40 г), листя рути запашної, квіти кропиви глухої (по 5 г). Приготування: 3 ст. л. суміші увечері залити 750 мл холодної води, вранці довести до кипіння, охолодити й процідити. Пити по 100 мл чотири рази на день до їди.

Народна медицина для зменшення болю рекомендує також мазь із суміші бруньок тополі чорної, бруньок берези бородавчастої, трави буркуна лікарського (в рівних дозах). Суміш змішують із свіжим топленим салом (приблизно 4 ст. л. на 200-250 г) , ставлять у духовку на 6 годин на слабкий вогонь. Проціджують теплим і втирають у болючі місця. Зберігають у холодильнику.

Настій листків лавра благородного на соняшниковій олії: подрібнені листочки (30 г) залити 200 г олії, настояти 10 днів, періодично помішуючи. Втирати в болючі місця.

У разі остеоартрозу, який супроводжується хрустінням суглобів, можна робити ванночки з вівсяної соломи: 200-300 г соломи залити 5 л окропу, кип’ятити 20 хв, охолодити до 37%. Занурити у відвар руки чи ноги на 30 хв. Курс – 10 процедур.

Під час лікування доцільно комбінувати фітопрепарати із синтетичними нестероїдними протизапальними медикаментами. 

Завідувач кафедри фармакології з курсом клінічної фармакології Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця професор Іван ЧЕКМАН

 

 

Джерело:
До списку новин