загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні запрацювали нові правила перевірки якості харчів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

4 квітня набирає чинності Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». 

Чи зменшиться завдяки йому частка неякісних продуктів ринку?

Новий закон запроваджує ризик-орієнтований підхід до перевірок операторів ринку та Акт перевірки. Цей документ міститиме вичерпну кількість питань для перевірки і буде публічним, що мінімізує корупційні ризики, зазначають в уряді.

До 22 лютого діяв мораторій на перевірки. До 4 квітня Держпродспоживслужба та АМКУ мала право виходити на перевірки, але за скаргою споживача. І для цього треба було чимало погоджень (Мінекономіки, Мінагрополітики, Центральної регуляторної служби), тому процедура розтягувалась на місяці.   Із 4 квітня частота державних інспекцій залежатиме від групи ризику підприємства.  

Підприємства будуть перевіряти залежно від ступеню ризику для життя та здоров’я людини. Наприклад, у магазині, де продають свіже м'ясо, на контролерів варто чекати частіше, аніж у магазині, де продають запаковану продукцію.

Порушників штрафуватимуть до 70 тисяч гривень – таке грошове покарання буде для юридичних осіб. Точна сума залежить від скоєного правопорушення. Також інспектор може призупинити виробництво на деякий час та ухвалити рішення про припинення обігу харчів або кормів.

Кожного оператора ринку оцінюватимуть індивідуально. Оцінку опублікують на сайті Держпродспоживслужби й кожен зможе з нею ознайомитися.   Підприємець знатиме, що його перевірятимуть три або чотири рази на рік, але не знатиме коли саме. Тобто інспектори приходитимуть без попередження.

Нагадаємо, також вказаний закон запроваджує нові правила забою тварин, які впливають на можливість реалізації м’яса. Зокрема, йдеться про те, що з 4 квітня 2018 року зменшується кількість забитих тварин не на бойні (подвірно) в тиждень до трьох голів свійських парнокопитних тварин або інших копитних тварин. А з 1 січня 2025 року продукти, отримані в результаті забою не на бойні, що має експлуатаційний дозвіл, можуть використовуватися виключно для власного споживання або реалізації на агропромисловому ринку кінцевому споживачу в межах 50 кілометрів від місця забою або в області, в якій він здійснений.

 

Джерело:
До списку новин