загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як лікувати екзему натуральними засобами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Екзема - це досить неприємне шкірне захворювання, повністю вилікувати досить не легко. Вона має нервово-алергійну природу, перебігає довго й має постійні рецидиви.

Виникнути екзема може в будь-якому віці, але найбільше вражає людей віком від 40 років.

Усі симптоми екземи дуже неприємні, вони ускладнюють нормальне життя людини й характеризуються свербінням і яскраво вираженими висипаннями. Захворювання може мати рецидиви протягом довгих років. При цьому періоди загострень і затишшя послідовно змінюють один одного.

До питання, як лікувати екзему,  потрібно підходити комплексно. Сьогодні існує багато методів, і залежать вони від стадії хвороби й причин захворювання.

Традиційна медицина під час гострого періоду призначає протизапальні препарати, кератолітичні та дезінфікувальні засоби, а також медикаменти, що мають протисвербіжний ефект. Дуже популярні різні мазі від екземи, які полегшують перебіг та уповільнюють виникнення рецидивів.

Існують і народні методи лікування, які можуть давати досить хороший ефект у разі регулярного застосування й правильного приготування засобів.

Ось кілька рецептів:

Узяти 1 частину листя волоського горіха, по 2 частини листя чорної смородини, суниці, деревію, череди, трави фіалки, 2 частини кореня лопуха, 1 частину кореня цикорію. Усі інгредієнти змішати, 1 ст. л. суміші залити 1 склянкою окропу й настоювати 30 хв. Приймати по 0,5 склянки 5-6 разів на день.

До уражених екземою ділянок можна прикладати кашку з м’якоті гарбуза, зварене в молоці листя капусти з висівками чи тонко нарізану свіжу картоплю. Цей рецепт дає змогу пом’якшити грубу шкіру, зменшити свербіж і прискорити період загоєння.

У тому разі якщо екзема на лиці, терту масу свіжого кореня топінамбура накладати тонким шаром на обличчя на 25-30 хв. Після зняття маски вмитися теплою водою. Процедуру проводити не частіше 2 разів на тиждень. Курс - 15 сеансів.

Хороший і доступний народний засіб від екзем - лимон. Лікування  таке: першого дня випити за кілька прийомів сік 5-ти лимонів,  другого - 10-ти, і так дійти до 25-ти лимонів, щодня додаючи по 5 плодів. Потім зменшувати цю кількість у тому ж порядку, довівши до 5-ти лимонів. Пити сік через соломинку, щоб не псувати зубну емаль, і завжди після нього ретельно полоскати рот. Цей засіб помічний навіть у разі найтяжчих випадків захворювання.

За хронічної форми екземи непоганий ефект дають лікувальні ванни. Для цієї процедури готують спеціальний збір, який використовують у пропорції 100-300 г на 5 л води. До нього входять такі трави: череда трироздільна, звіробій звичайний, шавлія та валеріана лікарські, аптечна ромашка, чистотіл звичайний. Суміш потрібно залити окропом, настояти й вилити у ванну. Температура води має бути 36-38 С, тривалість процедури 15-20 хв. Курс: 10-15 ванн.

 

Джерело:
До списку новин