загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Американці масово повертаються з пенсії на роботу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Літні мешканці США роблять це не заради грошей, зазначають соціологи.

В Україні скасували податки для працюючих пенсіонерів - щоб літні люди моглисебе прогодувати. При цьому США все більше число жителів після виходу на пенсіючерез якийсь час повертаються до трудової діяльності. Правда, роблять вони це не від бідності.

Як повідомила New York Times, для опису цього процесу соціологи запропонували новий термін "unretirement" – "повернення до роботи з пенсії". При цьому вони відзначають, що бажання повернутися до трудової діяльності продиктовано не тільки фінансовими міркуваннями, а й прагненням заповнити вільний час, розширити соціальні контакти, а також розумінням того, що виконання цілого ряду робіт не пов'язане з зайвими фізичними навантаженнями.

Дослідницький центр П'ю провів аналіз останніх даних Бюро трудової статистики США і з'ясував, що число американців у віці 65 років і вище, зайнятих повний або неповний робочий день, зросла з 12,8% в 2000 році до 18,8% в 2016 році. Як випливає з доповіді, більше половини з них працювали повний робочий день.

У доповіді дослідницької RAND Corporation, опублікованому в 2017 році, також зазначалося, що "колишніми пенсіонерами" були майже 40% працівників у віці 65 років, причому найбільшою мірою схильність повернутися до трудової діяльності проявляли фахівці з вищою освітою.

"Ми отримали ясні докази того, що ставлення до виходу на пенсію змінюється, - зазначила в інтерв'ю газеті старший економіст RAND Corporation Кетлін Маллен, яка керувала підготовкою "Огляду умов праці американців". – Все рідше застосовується традиційний графік: робота до певного віку, потім пенсія і можливість поглянути на світ. Ми бачимо, що люди прагнуть продовжити термін своєї трудової діяльності".

За її словами, при підготовці доповіді проводилося також опитування осіб старше 50 років, які відійшли від активної трудової діяльності. На питання про те, чи готові вони повернутися до праці в разі, якщо умови їх влаштують, близько половини дали ствердну відповідь.

Нагадаємо, середня пенсія в США – в 20 разів вище української. При цьомуамериканці віддають в пенсійний фонд всього 15% від своєї зарплати, розмірсоціального внеску для українців - 22%.

 

Джерело:
До списку новин