загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Здорове харчування необов'язкове

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб прожити довго, необов'язково відмовлятися від кави і алкоголю. 

Вчені стверджують: можливість дожити до 100 років, зберігши розумову і фізичну активність – це не везіння, а слідування певним правилам. Група дослідників з Північно-Західного університету (США) та Американської асоціації розвитку науки (Техас) проаналізували спосіб життя групи людей у віці від 80 до 100 років і прийшли до висновку, що є як мінімум 5 звичок, які дозволять продовжити активне життя.

Багато хто з учасників програми були завзятими курцями, не відмовляли собі в чашці кави і навіть келиху вина, принципів здорового харчування також дотримувалися далеко не всі довгожителі. Однак для всіх учасників дослідження був характерний оптимістичний погляд на світ.

«Саме позитивний погляд на світ – найкращий захист від старості», – сказала провідний автор дослідження професор Емілі Рогальський.

Іншими важливими факторами, що позитивно впливають на тривалість життя і активність, вчені назвали заняття улюбленою справою, активне спілкування і помірне розумове навантаження: всі довгожителі багато часу присвячували хобі, а також часто зустрічалися з друзями.

Ще одна особливість: практично всі довгожителі мали невелику вагу. «Ми поки не знаємо, як це пояснити, але низький ІМТ після 80 років негативно впливає на тривалість життя», – зазначив Рогальський.

Втім, автори дослідження закликають не переймати дурні звички у довгожителів, а віддавати перевагу здоровому способу життя. І не забувати про оптимізм.

Джерело:
До списку новин