загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Соціальні виплати 2018: як нараховують пенсії, аліменти та субсидію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Розмір компенсацій та допомоги переглянуть двічі протягом року.

Всього кілька місяців залишилося до остаточного завершення індексації соціальних виплат. Вже незабаром українцям перерахують мінімальну пенсію, але підвищать її всього на 62 гривні, а загальний прожитковий мінімум - на 77 гривень.

Переглянуть також розміри соціальних виплат, субсидій та навіть матеріальної допомоги для призовників.

Система індексації: що зміниться?

Перерахунок планується двічі на рік – у травні та грудні, але у 2018-му першу фазу перенесли на липень. Влітку мінімальна пенсія з липня складе 1435 грн (зараз - 1373 грн), але це стосується тільки одного мільйона українців. Поки що більшість із тих, хто збирається на заслужений відпочинок, ще не "заробили" на стаж – 30 років у трудовій записано не у всіх. 

Вже зараз нараховують не менше 40% мінімальної зарплати, а це 1489 грн. Липневе підвищення пенсій вплине на українців, розмір пенсій яких становить від 1373 до 1434 грн. Обсяг надбавки для них складе від 1 до 62 грн.

Для непрацездатних, або осіб старших за 60 років, котрі працювали менше 15 років, не передбачили право на пенсію, замість неї буде окрема соціальна виплата. Якщо дохід складає нижче позначки у 1373 грн, то різницю компенсують з державного бюджету. За статистикою, в Україні близько 100 тис. "пенсіонерів без пенсій", в липні їх дохід будуть "дотягувати" до 1435 грн.

Субсидії за новою системою

Формула розрахунку безпосередньо пов'язана із прожитковим мінімумом: середній дохід одного члена сім'ї ділять на два прожиткових мінімум, множать на 15% і на загальний дохід сім'ї, а отримана сума - обов'язковий платіж за комуналку, а решту повинна покрити субсидія.

Наприклад, з прожитковим мінімумом в 1700 грн обов'язковий платіж для сім'ї з чотирьох осіб з сукупним доходом 8 тис. становить 705 грн. Якщо субсидію для цієї ж сім'ї перерахують з урахуванням прожиткового мінімуму в 1777 грн, то розмір обов'язкового платежу скоротиться до 675 грн.

Прив'язана до "мінімалки" і компенсація військовослужбовцям: призовники можуть отримати 3400 грн, після липня одноразова допомога збільшиться до 3555 грн. Загалом, виплати солдатам складають більше 90% всього бюджету призовної кампанії.

Підвищення аліментів

Відповідно до закону, батьки повинні платити аліменти на дитину в розмірі, який встановив суд (тобто, до уваги беруть розмір зарплати, потреби сім'ї, дохід другого з батьків і т.д.) При цьому мінімальний розмір аліментів не може бути нижче 50% прожиткового мінімуму на дитину.

І якщо зараз це 930 грн, то з липня доведеться платити як мінімум 972 грн. Наступна індексація - в грудні, а мінімальну зарплату підвищувати не планують.

Дивіться: слідом за соціальними виплатами в Україні стрімко зростають ціни і тарифи

Марина Лонская

 

Джерело:
До списку новин