загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ви їх дуже чекали: що стало між українцями і підвищеними пенсіями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Суд виніс важливе рішення.

Верховний суд нарешті дав пояснення, коли українці мають право на збереження пенсії державного службовця. Дуже важлива при цьому сукупність таких факторів, як: вік, страховий стаж та стаж державної служби.

На офіційному сайті Верховного суду з'явилося рішення по одному з позовів, яке прояснює багато питань щодо пенсій. У документі повідомляється про те, що після вступу в силу закону України "Про державну службу" від 1 травня 2016 року можуть зберегти собі право на призначення пенсії держслужбовця згідно з попереднім законом від 1993 року лише ті, хто має достатній стаж державної служби, вік і страховий стаж.

Верховний суд не став задовольняти позов до управління Пенсійного фонду України. В позові позивач просила визнати відмову в здійсненні переказу її з пенсії по інвалідності на пенсію державного службовця протиправним.

Після судового засідання Верховний суд дав рекомендації застосовувати ці висновки в адміністративних справах подібного плану.

Крім того, заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір повідомив, що в квітні працюючі пенсіонери можливо отримають надбавку до пенсій. Саме з 1 квітня 2018 року набрала чинності нововведення закону №2148 про автоматичному перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

Шамбір уточнив, що зміни безпосередньо торкнуться механізму перерахунку, який перейде на автоматичне рівень. Заступник міністра пояснює, що відтепер не потрібно писати заяву про перерахунок кожні два роки, він буде здійснюватися автоматично.

До цього потрібно було писати заяви. Але про це багато працюючі пенсіонери просто не знали і не користувалися можливістю. Шамбір вважає автоматичний перерахунок досить серйозним кроком.

 

Джерело:
До списку новин