загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні працюють вже 64 недержавних пенсійних фонди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Накопичення українців пережили кризу, розповіли в Мінсоцполітики.

Українці можуть самостійно подбати про свою пенсію, хоча накопичувальна пенсійна система почне впроваджуватися тільки з 1 січня 2019 року. Про це розповів заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

"Сьогодні є можливість подбати про свою пенсію, державну і не тільки. Людина може платити внески до недержавних пенсійних фондів та, відповідно, мати якусь надбавку до тієї пенсії, яка буде забезпечена державною системою", – зазначив Шабмір.

Він уточнив, що не може гарантувати абсолютної надійності недержавних пенсійних фондів, але захист коштів в них існує.

"Сказати, що вони абсолютно надійні я, звісно, не можу. Але у нас існує досить серйозна система захисту цих грошей. Я не кажу про складні фінансові кризи, які у нас були. Але навіть під час кризи 2008 року (а фонди були створені 2005 року) ці фонди зберегли гроші і розвиваються. Тобто, вони істотно не втратили гроші. Навіть в цих дуже складних умовах недержавна система пенсійного страхування вижила. Вона існує, і це дає підстави розраховувати на нормальний розвиток цієї системи", – пояснив заступник міністра.

Шамбір нагадав, що система добровільного пенсійного страхування в Україні існує з 2005 року.

"У нас є 64 недержавних пенсійних фонди, які на сьогодні працюють і виживають в складних умовах. Є приріст накопичення і учасників, хоча, можливо, не такий, як би нам хотілося. Але це залежить не тільки від фондів. У нас досить складна економічна ситуація і висока інфляція. Тому ми не можемо говорити про шалений розвитку цих фондів на сьогодні . Якщо ми подолаємо економічні проблеми, то зможемо очікувати від цієї системи набагато більшого", – упевнений Шамбір.

Нагадаємо, в Україні введуть другий рівень пенсійної системи – обов'язковий накопичувальний. Він передбачає, що працівники або роботодавці від їхнього імені, іноді – самозайняті особи, в обов'язковому порядку сплачують внески до накопичувального пенсійного фонду. Внески враховуються на індивідуальних пенсійних рахунках. Ці внески інвестують в різні фінансові інструменти. Після виходу на пенсію учасник отримує право на отримання пенсії, що розраховується з накопиченої суми внесків та інвестиційного доходу.

Кабмін і парламент довгий час не могли дійти згоди про введення цього рівня пенсійної системи в Україні. Компромісом стала норма про введення обов'язкового пенсійного накопичення з січня 2019 року.

 

Джерело:
До списку новин