загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева знову поскаржився на підлість українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рева вчергове звинуватив українців.

В Україні з 2000 року кількість матерів-одиначок збільшилась у 22 рази.

Про це журналістам у вівторок, 17 квітня, заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

"Проблема полягає в тому, що ми створили такий соціальний механізм, який призводить до того, що людям сьогодні просто невигідно реєструвати шлюб. Тоді при призначенні субсидії ти можеш уникнути обліку своїх доходів, якщо у тебе немає чоловіка - ти отримуєш допомогу, як мати-одиначка, ти отримуєш державну соціальну допомогу, малозабезпеченість. Сама наша система соціального захисту, як це не страшно звучить, стимулює людей не вступати в шлюб", - зазначив Рева.

Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"допомога на дітей одиноким матерям (батькам, вдовам, вдівцям) призначається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини. 

Повідомлялося, що станом на 1 січня 2018 року державну допомогу на дітей одиноких матерів (батьків, вдів, вдівців) отримували 320,5 тис чоловік.

Варто відзначити, що експерти відзначають, що "нормальною" вважається пенсія в розмірі 40% звичного заробітку, йдеться в стандартах Міжнародної організації праці (МОП). Так, якщо заробляв 10 тис., то "нормальна" пенсія - 4 тис. грн. 

В Україні ж при зарплаті в 10 тис. і 35 роками стажу можна претендувати на пенсію нижче 2,7 тис. грн. Причому розмір пенсії по відношенню до зарплати буде знижуватися з кожним роком.

Справа в тому, що в рамках пенсійної реформи прийняли рішення скоротити коефіцієнт оцінки стажу з 1,35% до 1%. Так, якщо раніше за кожні 10 відпрацьованих років пропонувалося 13,5% від розрахункового заробітку, то зараз - всього 10%. Ці правила повноцінно почнуть діяти лише з наступного року.

За оцінками експертів, в результаті українці отримуватимуть на пенсії всього близько 26% звичного заробітку, при нормі в 40%.

Вже зараз середня пенсія в країні - 2,5 тис. грн, а середня зарплата - більше 7 тис. грн. Фактично, на заслуженому відпочинку при середній зарплаті можна претендувати лише на 35% свого доходу. У наступному році ця цифра скоротиться приблизно на 10 п.п.

Варто відзначити, що раніше у Міністерстві фінансів України заявили, що у зв'язку з відсутністю грошей у державній казні підвищення мінімальної зарплати в Україні до 4200 грн відкладається на невизначений період.

За даними, які наводить Міністерство фінансів, у першому кварталі 2018 року український держбюджет недоотримав більше шести мільярдів гривень.

Незважаючи на те, що прийнятий на поточний рік Закон про державний бюджет передбачає підвищення мінімальної зарплати до 4200 гривень, на таку дію в уряду може банально не вистачити грошей. У той же час, урядові фахівці продовжують моніторити хід виконання державного бюджету. Вони стверджують, що підвищення "мінімалки" може бути відкладено - імовірно, до травня або червня.

Наприкінці минулого року міністр соціальної політики Андрій Рева стверджував, що мінімальна зарплата в 2018 буде підвищена до 4100 грн. За наявними даними експертів Світового банку, заплановане підвищення неможливо провести, враховуючи наявний дефіцит держбюджету України.

Відсутність такого підвищення означає, в першу чергу, заморожування зростання заробітної плати державних службовців, а також вчителів і лікарів.

Ярослав Степанов

 

Джерело:
До списку новин