загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На деревах з'явилися великі жуки, а це означає, що температура вже не впаде нижче +12 - вчені

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цьогоріч травневі хрущі активізувалися раніше, ніж зазвичай. Житимуть жуки місяць, не більше, але збитків можуть завдати чимало. Бо, здається, немає нічого, чим би погребував цей ненажерливий шкідник.

 - Хрущ травневий орієнтується насамперед на температуру грунту (не повинна бути нищою 14-17 градусів тепла) і повітря (на градуснику має бути не менше 12-18 градусів). Тоді і активізується. Шкідник нищить цвіт та бруньки дерев, надто ж йому до вподоби молоде свіже листя черешень, слив, берези й дуба, тополині та вербові бруньки, - розповів Експрес-онлайн Петро Колісник, кандидат біологічних наук. - А ось ялина і сосна хрущеві не смакує. Він літає після заходу сонця, "вечеря" триває 1-2 години.

Усередині-наприкінці травня хрущі відкладають яйця в грунт, а з них через місяць народжується личинки. І це також - великий шкідник. Личинки живуть у верхньому шарі грунту і обгризають коріння рослин. Особливо ж личинкам смакує коріння полуниць. Якщо личинок багато, то врожаю можна і не дочекатися.

Господарі для боротьби з хрущами застосовують отрутохімікати. Але дія отрути триває лише кілька днів, потім доводиться повторювати обприскування. А щоб захистити грядки від личинок, потрібно передчасно обробляти грунт інсектицидами.

І ще є хитрість, до якої нерідко вдаються досвідчені аграрії: для захисту плодових дерев поряд з ними висаджують картопляні грядки. Бульби "приманюють" личинок і відвертають шкідника від коріння молодих дерев. 

Джерело:
До списку новин