загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мармурові шоколадні меренги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Меренга буває різною: хрустким безе, ніжним прошарком в торті, а може бути частиною десерту. За однією версією, меренгу винайшов швейцарський кулінар Гаспаріні, який творив в маленькому містечку Мейрінген. За іншою версією, меренга походить від польського слова marzynka, а її винахід приписують кухареві герцога Лотарингского. Таким чином, герцог, видавши свою дочку Марію заміж за французького Людовика, повідомив рецепт меренги французам.

Сьогодні пропонуємо спекти неймовірної краси мармурові шоколадні меренги. Хрусткі, легкі, красиві, не надто солодкі, а ще смак шоколаду і вершків - спробуйте!

Склад: 
100 г темного шоколаду (70-80%) 
3 яєчних білка 
100 г цукру * 
1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю. 

Для начинки: 
25 г какао-порошку 
40 г цукрової пудри 
150 г вершків 33-35% 

Приготування

Розігріти духовку до 150 градусів, вистелити деко папером для випічки. Розтопити шоколад на водяній бані (поставити чашу з поламаним на шматки шоколадом на каструлю зі слабко киплячою водою таким чином, щоб дна чаші з шоколадом не торкалася вода, коли половина шоколаду розплавиться, обережно перемішати ложкою і зняти каструлю з вогню, залишивши шоколад плавиться до кінця. Охололити. у великій мисці збийте білки, поступово, невеликими порціями додаючи цукор і крохмаль, до міцних піків. 

Тонкою цівкою полийте збиті білки розтопленим остиглим шоколадом. Ручкою ложки акуратно зробіть мармурові розводи у вигляді тонких ліній.За  допомогою двох ложок (столових або чайних, в залежності від бажаного розміру меренг) викладіть білки на деко (парна кількість). Випікати 30 хвилин, потім знизити температуру до 100 градусів і випікати ще 1,5 години. Маленькі меренги випікайте 30 хвилин при 150 градусах, потім 1 годину при 100 градусах. Вийняти деко з духовки і залишити меренги до повного охолодження. 

Тим часом, приготуйте начинку. Просійте разом какао-порошок і цукрову пудру. Додайте 4 ст. ложки окропу, добре перемішайте до гладкої пасти. Охолодіть, збейте вершки до пишноти, змішайте з шоколадною пастою до однорідності. Прошаруйте меренги кремом і викладіть на сервировочне блюдо. За бажанням, прикрасьте тістечка розтопленим шоколадом 

* За правилами збивання білків, на один білок має припадати 50 г цукру. Тому в рецепті було вказано 150 г цукру. Я спробувала зменшити солодкість тістечка шляхом зменшення кількості цукру, білки збились без проблем. З  випічкою теж все пройшло гладко. Одиничний це випадок чи все ж можна так робити без шкоди випічці, не можу сказати.

Смачного!

 

Джерело:
До списку новин