загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найпростіший тест, аби визначити, чи ви вже почали старіти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фахівці австралійської компанії Future You перелічили основні ознаки старіння. Вони виокремили декілька "симптомів", які свідчать про такі процеси, зазначає Експрес-онлайн.

1.Часто засинаєте перед телевізором.

"Коли активно запускаються процеси старіння, зміни відбуваються непомітно, - коментує для читачів Експрес-онлайн говорить Микола Ахаладзе, доктор медичних наук, професор. - Загалом на піку своїх можливостей людина перебуває до 30-річного віку. Вважається, що саме відтоді починають накопичуватись негативні результати нашої життєдіяльності, що позначається на клітинах всіх органів та систем. Відтак, кожен орган живе за своїм індивідуальним графіком, а найшвидше починає зношуватись серцево-судинна система. Коли судини втрачають свою еластичність, звужуються, засмічуються, погіршується кровообіг, зокрема, в головному мозку, одним з  наслідків чого є розвиток сонливості, втрата концентрації, швидка втомлюваність. Сон перед телевізором - один з наслідків таких непомітних змін".

2. Важко нахилитись за предметом на підлозі.

"Такими є наслідки порушень в роботі опорно-рухового апарату, які розвиваються з віком, - каже Василь Шмагой, хiрург-реабiлiтолог УНДI хiрургiї та трансплантологiї iменi О. О. Шалiмова. - З віком людина набирає вагу, зазнає певних травм (наприклад, зміщення хребців), розвиваються остеохондроз чи остеоартрит, що й позначається на структурi суглобів та хребта. Додайте недотримання норм рухової активності (стосується осіб, які провадять сидячий спосіб життя), надмірні фізичні навантаження (зокрема, під час городніх робіт), от і маєте найбільш поширений набір факторів, які з віком змушують людину стогнати при нагинанні, ще й нерідко триматися за спину.

3. Ви забуваєте імена знайомих.

"Нерідко з такою проблемою до лікарів звертаються пацієнти після 30 років. Це може свідчити про перевтому чи перевантаження на роботі, тоді ситуація покращується після відпочинку. В іншому випадку така забудькуватість може бути наслідком вікових змін в організмі, - пояснює лікар невролог Ірина Шваб. - Основною причиною розвитку забудькуватості є старіння судин, а також розвиток таких судинних хвороб, як гіпертонія чи цукровий діабет".

4. Ви опираєтесь вивченню нових технологій.

"З віком знижуються темпи сприйняття інформації, повільніше засвоюються нові навички. Це природній процес, пов'язаний зі старінням організму, - пояснює Микола Макарчук, доктор бiологiчних наук, завiдувач кафедрою Київського нацiонального унiверситету iменi Тараса Шевченка. - Однак це не означає, що з віком неможливо засвоювати щось нове. Можна! Зниження розумових здібностей може відбутись і в порівняно молодому віці, в кожному випадку, це ознаки розвитку деменції. Загалом же пік можливостей головного мозку людини настає в 20 років, мова про роботу пам"яті й здатність до  навчання, далі поволі починаються непомітні процеси старіння. Але науковці довели: запорукою тривалого життя людини є висока інтелектуальна діяльність мозку. Іншими словами, що розумнішою є людина, то довше вона житиме". Щоправда на це потрібно витратити більше часу, аніж в молодості. Для багатьох цей процес є доволі дискомфортним, що потребує певних зусиль, звідси й внутрішній супротив, і бажання залишатись в звичних (комфортних умовах) і страх перед змінами й новаціями.

Прості тести на визначення старіння:

1. "Для цього тесту потрібен помічник, який спершу має назвати три не пов'язаних між собою слова, наприклад, обід, бруд, вчитель. Тоді попросити намалювати циферблат зі всіма позначками, після чого - намалювати стрілки, що показують 11 годину 10 хвилин. І останнє, повторити три, названих перед тим, слова. За правильно намальований циферблат дається один бал, ще один - за правильно вказану годину, і по одному балу - за кожне з трьох слів. Якщо пацієнт набрав п'ять балів, отже, все добре. Більше двох, але менше п'яти балів свідчить про відхилення від норми, два і менше балів - про деменцію", - сказала лікар-невролог Ірина Шваб.

2. "Спробуйте постояти на одній нозі, заплющивши очі й розставивши руки в різні боки. Якщо вдасться втримати рівновагу протягом 30 секунд і більше, кажуть, що біологічний вік не перевищує 25 років, 15 секундний показник збільшує ваш вік до 50 років, а 5 секунд відповідає 70-річному рубіжу", - каже Олександр Вайсерман, професор, доктор медичних наук, завідувач лабораторією епігенетики Інституту геронтології АМН України.

3. Виміряйте відстань від очей до книжки під час читання, 10 сантиметрів свідчить про 21 рік, у 35-річному віці ця відстань збільшується до 14 сантиметрів.

Джерело:
До списку новин