загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Який ідіот придумав, що споживач має сам ставити газовий лічильник?» - міністр соцполітики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незаконним називає міністр соціальної політики Андрій Рева вимагання з боку газовиків, аби лічильник обліку газу споживач встановлював за власні кошти.

Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ у Києві.

Міністр соціальної політики зауважив, що продаж комунальних послуг нічим не відрізняється від продажу товарів у магазині: покупець, мовляв, не приходить у супермаркет з власною вагою, щоб зважити продукти, які купує.

«Який ідіот придумав, що я, споживач, повинен сам поставити лічильник і ще переконувати того, хто продає мені газ, що він правильно крутить? Є закон про комерційний облік природного газу. Там було чітко прописано терміни, коли повинен ставитися лічильник», - відзначив міністр.

З його слів, газ в Україні населення використовує у три способи: на приготування їжі, на приготування їжі і підігрів води, а також на приготування їжі, підігрів води та опалення. За третьою групою цього переліку лічильники встановлені практично скрізь, за другою групою встановлені лічильники приблизно в 70 % споживачів, по першій групі - в 25 %. Були прописані терміни, відповідно до яких постачальники не мали права продавати газ без лічильників. В тарифи по газу включалося встановлення лічильників.

Також Андрій Рева відзначив, що встановлення загальнобудинкового лічильника є абсолютно незаконним, тому що НКРЕКП прийняла це рішення всупереч закону. Насправді, на будинки встановлювати лічильники не мали права, адже не будинок купує газ, а домогосподарства. Зараз в законі вказано, що за бажанням мешканців можна ставити загальний лічильник газу на будинок. Втім, міністр зазначає, що навряд чи це доцільно, адже втрат в мережах газу бути не може.

Отже, він пропонував відправляти газовиків туди звідки вони прийшли, якщо ті вимагатимуть встановлення лічильника за кошти споживача, адже це, мовляв, «безпредєл».

 

Джерело:
До списку новин