загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що робити, якщо розсада помідорів не росте

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Під час вирощування томатів садівники стикаються з однією з найпоширеніших проблем - розсада помідорів не росте.

Розсада помідорів, вимагає дотримання певних умов, наприклад, дотримання особливого температурного режиму. Відразу після появи перших сходів протягом тижня ящики з розсадою прибирають у прохолодне місце, вдень температура має бути 16-18 °С, уночі – 13-15 °С.

Потім температуру можна підвищити до 20 °С вдень і 16 °С уночі. Зазначений температурний режим дотримують до появи у помідорів третього справжнього листочка (приблизно 30-35 днів). За цей час розсаду поливають 3 рази під корінь, третій раз полив здійснюють у день пікіровки за годину до її початку. Рекомендована температура води для поливу має складати 20 °С.

Після появи двох справжніх листочків розсаду щодня (зранку) необхідно обприскувати нежирним молоком (1 склянка на літр води), дана процедура є профілактикою вірусних хвороб.

На 12 день після пікіровки розсаду підживлюють нітрофоскою (1 ст. л. на 10 л води). Полив здійснюють помірно в міру підсихання ґрунту.

Якщо при дотриманні зазначених умов розсада помідорів не росте або росте повільно, то тоді томати можна підживити стимулятором росту, наприклад, гуматом натрію. Розчин розводять до консистенції, що нагадує за кольором чай і підживлюють помідори по 1 склянці на рослину.

За два тижні до висадження помідори необхідно почати гартувати, виставляючи на балкон або під відкриту кватирку. Спочатку на 2-3 години потім на цілий день. Температура загартовування не повинна опускатися нижче 8-10 °С.

 

Джерело:
До списку новин