загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Соя замість м'яса і формальдегіди в молоці: як підробляють продукти в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Експерти радять читати склад і не вірити виробникам на слово.

Купуючи продукти, українці зазвичай звертають увагу на термін придатності, а не на склад. Але виробник навіть в списку інгредієнтів може вказати далеко не всю правду, а то і взагалі зробити продукт зовсім з інших компонентів. З'ясуємо, чому шкідливі замінники, і дослідимо полиці українських магазинів, склавши ТОП продуктів, які фальсифікують найчастіше?

На першому місці – молочні продукти, зокрема вершкове масло. Виробники часто замінюють тваринні жири рослинними.

"Ми завжди радимо звертати увагу на найменування продукту, його склад. Тобто якщо ви бачите, що на лицьовій етикетці великими буквами написано "Селянське 72,5%", але немає слів "вершкове масло", то не полінуйтесь перевернути і подивитися, що там написано дрібними літерами. Потрібно переконатися, що це не був маргарин або спред", – радить експерт Центру незалежних споживчих експертиз "Тест" Ніна Кільдій.

Саме молоко підробити складно, проте згущене молоко часто виготовляють з пальмової олії.

Частково фальсифікують ковбасу, особливо варену. Це друге місце в ТОПі. Інгредієнти ковбаси настільки роздроблені, що можна непомітно додати все що завгодно. Наприклад, соєвий білок.

Третю сходинку посіли різноманітні соуси. Кетчупи виробляють не зі свіжих томатів, а з пасти, яку недостатньо концентрують, а також барвників та консервантів. Але апофеоз – це фальшивий майонез.

"Не використовують яйця виробники при виробництві майонезів. Є поняття "майонезний соус"- він може бути низької жирності, може бути зовсім без яєць. А є поняття "майонез". Там обов'язково повинні бути яйця", – зазначає Кільдій.

Підробляють навіть дуже популярний, особливо в сезон консервації, продукт – оцет. Його розбавляють.

А влітку, попереджають експерти, почнуться ігри з морозивом – під виглядом пломбіру виробники продають десерт сумнівної якості.

Нагадаємо, якщо в Україні ухвалять закон про заборону пальмової олії, з прилавків зникнуть дешеві спреди і сирні продукти.

 

Джерело:
До списку новин