загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Які продукти не можна поєднувати з ліками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Переважна більшість з нас, хоча б зрідка, але вживає якісь медикаменти. У зимову пору – найчастіше протизастудні засоби. Але поєднання деяких ліків із певними продуктами харчування можуть бути небезпечними для організму.

1. Ліки від кашлю, статини і лайм

Під час прийому статинів (препаратів, котрі знижують рівень холестерину), не можна пити грейпфрутовий сік. Те ж саме стосується лайма і помело. Ці фрукти пригнічують вироблення ферменту, який відповідальний за переробку статинів і деяких ліків від кашлю. Отже, ці препарати накопичуються в крові, що сприяє появі побічних ефектів.

Вживання цитрусових фруктів разом із декстрометорфаном (речовина багатьох ліків від кашлю) здатне спровокувати галюцинації і сонливість. А їхнє поєднання зі статинами може пошкодити м’язи.

Лікарі радять дотримуватися мінімум 24-годинного інтервалу між прийомами цих препаратів і цитрусових.

2. Антидепресанти і копченина

Якщо антидепресанти виготовлені на основі інгібітора моноаміноксидази (МАО), то не можна приймати їх разом із продуктами, багатими амінокислотами. Вони є в копчені та шашликах. Таке поєднання може призвести до істотного підвищення артеріального тиску. Тирамін міститься також у вині, кислій капусті, напівфабрикатах і пиві. Тому під час прийому антидепресантів з цими продуктами потрібно бути обережним.

3. Молочні продукти та антибіотики

Молочні продукти можуть погіршити засвоєння препаратів. Деякі види антибіотиків з’єднуються з кальцієм у шлунково-кишковому тракті. Внаслідок такої реакції дія антибіотика різко знижується. У цілому лікарі не рекомендують поєднувати молочні продукти з фторхінолонами, тетрацикліном і ципрофлоксацинами.

4. Ліки від алергії та яблучний сік

Ліки від алергії не можна поєднувати з яблучним, грейпфрутовим або апельсиновим соком.

Потрібно почекати мінімум 4 години після прийому препарату, уже тоді можна вживати соки. У них містяться речовини, які гальмують дію пептиду, що транспортує ліки з кишечнику в кров.

5. Варфарин і кориця касія

Препарат варфарин застосовується для розрідження крові. Для кращого його засвоєння потрібно вживати в їжу продукти, багаті вітаміном К, наприклад листову зелень, броколі. Але є й продукти, від яких краще відмовитися при прийомі варфарину. Так, дешева китайська або в’єтнамська кориця містить у своєму складі речовину кумарин, яка також розріджує кров. Одночасне вживання варфарину та кумарину може пошкодити печінку, тому краще всіляко уникати такого поєднання.

6. Парацетамол і алкоголь

Для розщеплення алкоголю та парацетамолу використовується один і той самий фермент. Тому між прийомами цього препарату і вживанням спиртного мінімум має минути 6 годин. Якщо потрібно приймати парацетамол впродовж тривалого періоду, то від алкоголю краще відмовитися. Можуть виникати порушення в роботі печінки і нирок.

 
 
Джерело:
До списку новин