загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

КС може відновити перерахунок пенсій держслужбовцям

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерів — колишніх державних службовців неправомірно позбавлено права на перерахунок розміру виплат залежно від зміни доходів нинішніх чиновників. Цей факт намагаються довести автори відповідного звернення до Конституційного Суду.

Як зазначено в поданні 51 народного депутата, починаючи з 1.12.2015 пенсіонери фактично втратили право на перегляд пенсійних виплат, що був закріплений ст.37-1 закону «Про державну службу». Адже в грудні 2015 р. Уряд, коли вчергове підвищив держслужбовцям оклади, передав повноваження щодо затвердження форми довідок про зарплату на розсуд Пенсійного фонду та принагідно «загубив» згадку про перерахунок виплат.

У новій редакції профільного акта право на перерахунок пенсій теж зникло. Натомість з’явилося відсилання до загальних умов пенсійного забезпечення, де, звісно, ні про яку прив’язку до посадових окладів нинішніх чиновників мови не йшло.

При цьому таке правило поширюється не тільки на тих, хто вступив на держслужбу після набуття чинності цим актом, а й на старі кадри. Адже свого часу, погоджуючись на мізерні зарплати, вони розраховували, що в майбутньому це компенсується підвищеною пенсією.

Проте так не сталось. І нардепи сподіваються, що КС погодиться з неконституційністю відповідних норм та відновить правило перерахунку. Втім, з огляду на аргументи в це мало віриться.

 

До списку новин