загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні оновили програму субсидій: що зміниться

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Також в Кабміні перерахували, про які новації треба знати і на що звертати увагу.

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення про внесення ряду змін в програму надання субсидій, зробивши крок на шляху до їх монетизації. Уже в наступному опалювальному сезоні очікується, що субсидії будуть видаватися живими грошима. Про це повідомили в прес-службі Кабміну.

"Передбачається, що вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватися живими грошима, а це значить, що їх одержувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті економного споживання кошти. Таким чином монетизація стане додатковим стимулом для енергоефективності", – йдеться в повідомленні.

В уряді при цьому зазначили, що перехід до монетизації можливий тільки в тому випадку, якщо система субсидій буде соціально справедливою – державну допомогу отримуватимуть ті, хто дійсно її потребує.

"Верифікація субсидіантів, яку початок Міністерство фінансів, виявила ряд системних проблем з призначенням субсидій. З огляду на це, уряд схвалив на позачерговому засіданні рішення про внесення ряду змін в програму. Вони скоротять випадки зловживань. Ті, хто дійсно потребує допомоги, її будуть отримувати і в надалі. Однак люди, які просто приховують свій статок, не зможуть користуватися програмою і паразитувати за рахунок платників податків", – заявили в уряді.

Також в Кабміні перерахували, про які новації треба знати і на що звертати увагу:

 - Предмети розкоші і доходи від оренди. Відтепер, якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менше п'яти років, крім мопеда і авто, наданого органом соціального захисту населення, субсидію не призначатимуть. Крім того, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи - в новій графі "інші доходи".

 - Великі будинки і квартири. З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку - 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлоплощі будуть оплачувати послуги в повному обсязі.

 - Тіньова зайнятість. Багато українців працюють за кордоном, але при цьому звертаються за призначенням субсидій, декларуючи нульові доходи. Тепер тим, хто дійсно безробітний, необхідно буде стати на облік в центр зайнятості. А тим людям працездатного віку, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, тому що насправді працює без оформлення в Україні або за кордоном, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід в три прожиткові мінімуми - 5286 гривень.

З метою стимулювання енергозбереження також з 1 травня 2018 року соціальна норма на газове опалення буде наближена до реальних обсягів споживання та складе 4,5 куб. м на 1 кв. м площі, електроопалення - 30 кВт / год на 1 кв. м площі. При призначенні субсидії на понаднормову площу житла норма може бути збільшена не більше як на 30%.

Крім того, переселенці відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла - на підставі заяви та декларації, із зазначенням складу домогосподарства. Заява стане приводом для обстеження матеріально-побутових умов, а сам акт про обстеження - підставою для призначення субсидії.

Спрощено процедуру отримання субсидій для жителів ОТО. Відтепер ОТО мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передачі їх органам соціального захисту населення. Механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад.

Уряд також проведе преміювання домогосподарств за економію ресурсів за підсумками цього опалювального сезону. Так як і в минулому році, під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це майже 700 гривень. Субсидіантам, які економно використовували ресурси, треба так само – до 1 вересня – подати заяву до місцевого управління соціального захисту населення, на підставі якого буде здійснюватися виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Інформацію про наявність економії кожен одержувач субсидії може відстежувати в своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу або електроенергії, якщо вони використовуються для опалення. Правда вибрати спосіб отримання коштів треба самостійно.

 

Джерело:
До списку новин