загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Крути педалі: учені назвали вид спорту, який уповільнює старіння

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дослідженні взяли участь 125 велолюбителів віком від 55 до 79 років.

Група науковців з Лондона назвала вид спорту, який значно уповільнює процеси старіння. Щоб старіти повільніше, слід займатися спортом, втім, не будь-яким, а їздити на велосипеді. У цьому запевняє група британських учених із Бірмінгемського університету і Королівського коледжу Лондона, на чолі з професором Стівеном Харріджом. Наукову роботу уже опублікували на сторінках топового медичного онлайн-ресурсу Medical Xpress. 

У дослідженні взяли участь 125 велолюбителів віком від 55 до 79 років. Чоловікам дали завдання проїхати сто кілометрів за 6,5 годин, а жінкам подолати відстань в 60 кілометрів всього за 5 годин і 30 хвилин.

Після цього учасники експерименту пройшли лабораторні тести. Їхні результати порівняли з даними більше сотні людей віком від 20 до 80 років, які не займаються велоспортом.

Результати експерименту науковців вразили. Любителі велоспорту навіть у похилому віці не втратили силу і м'язову масу, також у них низький рівень жиру і холестерину. У чоловіків високий вміст тестостерону. Головним відкриттям виявилося те, що велоспорт підвищує активність загруднинної залози, яка відповідає за імунний захист організму. З віком, тимус зменшується, але, як виявилось, у велосипедистів він виробляє стільки клітин імунної системи, скільки й у молодих. 

Джерело:
До списку новин