загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бабусю, ти не повіриш: скільки заробляють пенсіонери в Європі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тривалий час у суспільстві існує стереотип, що життя іноземних пенсіонерів безтурботне та забезпечене. Воно уявляється нам як здатність подорожувати на старості, отримати виплати і ні в чому собі не відмовляти. Але чи насправді реалії такі? Порівняємо на фактах та цифрах.

Білорусь

Середня пенсія тут складає близько 150 доларів, але щоб вийти на заслужений відпочинок доведеться працювати 20 років та робити внески до фонду (29% від заробітної плати (28% з яких повинен покривати роботодавець, і лише 1% співробітник). Пенсійний вік у 2017-му тут підвищили: для жінок - 58 років, для чоловіків – 63 роки.

Росія

Трохи більше отримують північні сусіди - 250 доларів. Ставка формується на базі спеціального фонду, куди надходять кошти від кожного платника податків, а ділиться потім на дві частини: накопичувальну та базову. Пенсійний вік для жінок - 55 років, для чоловіків - 60 років.

Польща

Поляки можуть розраховувати на 460 доларів, але поспішайте за них надто радіти: ціни на продукти там подекуди значно перевищують наші. Практично всі громадяни Польщі після 75 років мають право на безкоштовну медицину та пільги.

При розумному підході можна отримати одразу три пенсії: з накопичувального, індивідуального та солідарного рівнів, якщо протягом життя туди вкладати. Пенсійний вік для жінок тут – 60 років, для чоловіків – 65, плюс необхідно ще мати за плечима 15-20 років стажу.

Середня пенсія французів - більше 1200 доларів (1 тис. євро),стаж тут ні до чого, можуть розраховувати всі без винятку. Але місцевий фонд щомісяця забирає фіксовану ставку в 16,3%, але при цьому частину цієї суми платить сам роботодавець.

Пенсійний вік – для чоловіків і жінок однаковий, 62 років.

Японія

В рейтингу займає далеко не останні позиції – показники в 2000 доларів вражають. Та й тривалість життя тут стабільно висока, до 83 років, тоді як пенсійний вік для жінок – 65 років, для чоловіків – 70.

Німеччина

Німецькі пенсіонери в середньому отримують 1500 доларів (1200 євро), все життя сплачують внески в розмірі 20,3% від місячної зарплати, частково компенсує витрати й роботодавець.

Пенсійний вік в 2018 становить 65 років і три місяці, проте вже з 2030 його планують підняти до 67 років, як для чоловіків, так і для жінок.

Іспанія

Правила тут суворі, знадобиться 35 років стажу, аби отримати 1050 доларів (850 євро). Пенсійний вік становить 67 років (однаково для жінок і чоловіків). Якщо працюєте на півставки, нарахують значно менше.

США

Середнього достатку тут переважно всі американці: 10-15 років потрібно відкладати 15% прибутків, аби потім отримати 1500 доларів. Проте, популярність орендованого житла (навіть серед пенсіонерів) також дається взнаки, адже це суттєво влітає в копієчку.

Джерело:
До списку новин