загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ендокринні залози – ключі до оздоровлення за багатьох хвороб

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Роль  залоз внутрішньої секреції, або ендокринних залоз, важко переоцінити: від них залежать обмінні процеси, психоемоційний і фізичний стани людини.  Усі залози внутрішньої секреції перебувають  у взаємодії одна з одною,   це як чаші, які переливаються між собою одна в  одну. І стимуляція (але помірна!)   однієї залози  позитивно  позначається  на  діяльності іншої.  Весна – той благодатний час, коли можна скористатися першими  лікарськими рослинами й оздоровити ендокринні залози, що підтримає організм у цілому й допоможе зцілитися від багатьох хвороб.

Поради до часу надає натуропат, народна цілительки Олена Світко.   

«ПРЕЗИДЕНТ» ГОРМОНАЛЬНОЇ СИСТЕМИ

Отже, є  сім  залоз  ендокринної системи: гіпофіз,  щитоподібна залоза, паращитоподібна залоза,   тимус,  підшлункова,  надниркові залози,  статеві залози.    Почнемо з гіпофіза. Ця залоза міститься в голові, розміром, як горошинка, на тоненькій ніжці, вона немов би спускається  в «турецьке сідло».   У дітей гіпофіз досить великих розмірів, а з віком він зменшується.

Серед усіх залоз внутрішньої секреції гіпофіз посідає особливе місце. Як кожна квітка, кожен корінь у природі,   наш гіпофіз має колосальне невидиме енергетичне  світіння.  Його можна назвати своєрідним генератором, президентом гормональної системи. Від цієї залози залежить багато чого, зокрема,  нормальний кровообіг,  розвиток і стан  кістково-м’язової системи й навіть робота щитоподібної залози, статевих органів.  

Навесні в нас є чудова нагода  підтримати здоров’я не лише гіпофіза, а й інших залоз  внутрішньої секреції. Варто пам’ятати: всі весняні квіти «лікують», тому корисно з’їдати щодня хоча б по одній  квіточці різних лікарських рослин.  Ось, наприклад, квіти фіолетового кольору, такі, які має розхідник (будра плющевидная  - рос.), крокуси, фіалки – відповідають гіпофізу, тож їх можна якраз і використовувати для оздоровлення в чаях, салатах. 

Крім того, дуже корисно впливає на голову, на роботу гіпофіза   імбир (рослина, яка відповідає  чакрі сахасрара). У разі мігрені,   сонливості  треба взяти  2 ст. л.  сухого імбиру, додати 1 сирий яєчний жовток і   перемішати. Цю суміш активно втирають у скроні, в голову. Втирання тим ефективні, що вже через 2 хвилини діюча речовина  всотується  в кров.

Чеський рецепт для  гіпофіза, поліпшення кровопостачання   головного мозку та пам’яті: взяти   2 г шафрану, по   50 г кореня дивосилу й  кореня дягеля.  Залити горілкою, аби вона покрила всю сировину. Настояти 2 тижні й  пити по 1 ст. л.  хоча б двічі на день. Посилити ефект настоянки можна, якщо її приймати з 1 ст. л. кедрової, лляної, горіхової олії.  Такий засіб ще й   запобігає хворобам травного тракту. 

ВЕРБА ПРОГАНЯЄ НЕГАРАЗДИ

Узагалі,  кожна хвороба має духовну причину й починається, як кажуть, із голови. Тож, впливаючи на гіпофіз, на ділянку голови, можна відновлювати всі органи. До речі, зараз чудовий час для  очищення аури голови. Серед моїх   пацієнтів нещодавно була  жінка з ендометріозом, якій тричі робили вишкрібання. Проте хвороба зникла лише тоді, коли ми попрацювали  з головою, змінили хід думок і сприйняття проблеми, вплинули на гіпофіз фітопрепаратами. Ну, звісно, пролікували й безпосередньо сам ендометріоз.

За головного болю (не спричиненого хронічними хворобами), тяжкості в голові, гнітючих думок пропоную такий народний метод.   Нарвати 7 пучків верби, при цьому треба вибачитися перед рослиною. І на убутний місяць варити  вербу приблизно в 3 л окропу 5-7 хв. Увечері   стати у велику миску й теплим відваром   поливати  собі голову. При цьому  варто ще й промовляти: «Звідки прийшло, туди й повертай». Помічено, що така процедура знімає всі негаразди, біль,  усуває навіть шкірні хвороби, повертає настрій.

У народі рекомендують узяти хоча б склянку того відвару, що залишився в мисці,  вийти на перехрестя (це своєрідний портал – двері в інший світ) і вилити  через  ліве плече, промовляючи: «Відкупляюся». 

Про   цілющий вплив відвару верби наведу такий приклад. Кілька років тому до мене на прийом прийшла мама з  хлопчиком, який практично не ходив. Через тиждень після обливання відваром, тримання ніг у відварі верби він ступив своїми ніжками. 

ЗЕЛЕНІ СУПИ З РОЗХІДНИКОМ ДЛЯ ТИМУСА

У ділянці шиї розміщена  щитоподібна залоза, яка, так би мовити,  відповідає за кальцієво-фосфорний обмін в організмі,  за стан зубів і нирки, емоційний стан.  Блакитний колір (проліски, барвінок, фіалки тощо)  сприяє оздоровленню щитоподібної залози.  Можна приготувати чудову олію з квітів фіалки. Заповнити квітами скляну ємність, залити оливковою чи кукурудзяною олією так, аби вона покрила сировину, й настояти на сонці  2 тижні.    Втирати олію в центр маківки, а також у центр стопи, в ділянку тимуса, в пуп.  Ця процедура   заспокоює нерви  та гармонізує стан людини, особливо  людину «вітру» -   худорляву й фізично ослаблену.

По обидва боки «щитовидки», немов приліплена, розміщена паращитоподібна  залоза.   Це   орган,  від здоров’я якого,  залежить  робота серця. Усі аритмії та тахікардії пов’язані з проблемами  паращитоподібної залози.  Цій  парній залозі відповідає синій колір, а для здоров’я  підійде  мокрець, огіркова трава, з яких можна готувати салати, прикладати компреси на ділянку залози. 

Для щитоподібної та паращитоподібної залоз корисно вживати й лимон, воду з лимоном та медом.  Молода капуста, редиска, які вже з’явилися в продажу,  збагатять паращитоподібну залозу кальцієм і йодом.

Тимус, або  вилочкова залоза,   розташований у грудній клітці, за верхньою частиною груднини.   Ця залоза перебуває  у функціональному взаємозв’язку зі статевими залозами та корою надниркових залоз. Тимус  впливає на імунну систему людини, емоційний стан. Для нормалізації роботи цієї залози корисно вживати такі рослини, як кервель, розхідник. Кервель чудово підтримає серце, імунну систему. Із  цих рослин  готують салати,  зелені супи,  а ароматні листочки  розхіднику можна додавати в чай. 

Підшлункова залоза виробляє гормон інсулін (бере участь у регуляції жирового обміну в печінці). У разі недостатнього утворення інсуліну може розвинутися цукровий діабет. Для цієї залози пропоную навесні робити салати з молодої капусти,   редису з часником, їсти  салат-латук.

Найпростіший оздоровчий  напій для  цієї залози в разі  діабету -  чай із  лушпиння квасолі. Залити 1 ст. л. подрібненого квасолиння склянкою окропу, настояти 10-15 хв і випити. Такий чай можна пити 2-3 рази на день.   

БАЛЬЗАМИ ДЛЯ ЧОЛОВІКІВ І ЖІНОК 

Надниркові залози  - це дві парні залози, які прилягають зверху до кожної нирки. Кожна залоза складається із так званої  кори та внутрішнього шару, які виробляють секрети-гормони.   Гормони кори    впливають на вуглеводний обмін, статеві функції, сприяють підвищенню захисних реакцій організму та працездатності м’язів. Надниркові залози виробляють гормон адреналін, який стимулює обмін речовин, вони впливають на  психоемоційний стан людини,  регулюють  стрес. Для нормального функціонування цим залозам потрібен білок,  а також вітаміни А, С, Е.

Позитивно впливають на надниркові  залози корінь солодки й корінь малини. Я, наприклад, двічі на день вживаю по 1 ч. л. змеленого на порошок кореня солодки (можна запивати трав’яним чаєм чи тепленькою водою). Проріджуючи на дачі чи в селі в садочку  малину, раджу назбирати корінців, промити, подрібнити й приготувати настоянку. Усе скласти в банку й залити   міцною горілкою, аби вона покрила  повністю сировину. Настояти 14 днів, пити по 1 ст.  л.  кілька разів на день до їди.  Також  готують чай із подрібненого кореня малини: 1 ст. л.  коренів залити окропом і настояти 10-15 хв.

  У свій раціон рекомендую щодня вводити листя кульбаби, петрушки, зелень цибулі й часнику. Із ними виходять смачні й корисні салати, якщо ще й додати  насіння льону, горіхи, селеру, варене яйце та все заправити нерафінованою  олією.    

Статеві залози:  яєчники (в жінок) та яєчка (в чоловіків) забезпечують  нормальну життєдіяльність  організму в цілому  й   нормальне статеве життя. Насамперед статевим залозам потрібен білок,  вітаміни А, С, Е та групи В, а також залізо, мідь. Навесні, крім потрібних для статевих залоз горіхів, родзинок, соняшникової олії, які вживають протягом року,  варто звернути увагу на салат-латук, зелені овочі, петрушку.  

Крім того, пропоную   приготувати оздоровчі бальзами для органів статевої сфери чоловіків і жінок. Бальзам для жінок: узяти  0,5 кг  мороженої малини чи варення, по 50 г    трави приворотня (рос. – манжетка),   свіжого  кореня імбиру,  по 10 г розмарину й трави ялівцю (він працює з печінкою, виводить зайву рідину). Усе в банці заливають міцною  горілкою та настоюють три дні. Я не проціджую.   Приймають 1-2 ст. л.  протягом дня.  

Бальзам для  чоловіків:  узяти в рівних частинах корінь дивосилу, корінь аїру (чоловіча трава), вовче тіло болотне (сабельник болотний – рос.), свіжий корінь  імбиру, дягель і   якорці сланкі. Усе подрібнити й скласти в скляну банку,  залити алкоголем (ліпше коньяком). Настояти 14   днів. Процідити  й пити по 20 мл як аперитив двічі на день. Корисно  для кровообігу, очей,  засіб знімає  головний біль, оздоровлює судини.     

КУРКУМА УСПІШНО «ПРАЦЮЄ» 

Загальну оздоровчу дію на всю ендокринну систему  чинить звіробійна олія, яка збагатить організм ще й золотом, що містить ця рослина.    Рецепт: 100 г подрібненої трави звіробою залити   1 л кукурудзяної чи  оливкової  олії. Витримати на водяній бані 40 хв, 1  годину настояти, процідити.   Вживати двічі на день  по 1 ч. л.  до їди. Можна запивати соком лимона.   Така олія має чудові антидепресантні  властивості.
  До чудових трав, які успішно працюють на здоров’я,   належить куркума. Її корисно їсти  по 1 ч. л.    на ніч  у разі інфекції, запиваючи відваром материнки, червоним вином, кагором (без води). 

Є така рання весняна рослина – калюжниця болотна. В Україні використовують лише круглі листочки,   квіточки калюжниці  не їдять, а у Франції й листочки, й квіточки – найперші компоненти  салатів. Від головного болю корисно їсти салат із листочками калюжниці, які багаті на хлорофіл.   А для поліпшення зору - листочки й жовті квіточки: до корисного хлорофілу  з   листя  додасться ще цілюща дія  жовтого кольору, який   працюватиме з нашим сонячним сплетенням. 

Джерело:
До списку новин