загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Синій йод допоможе запобігти багатьом захворюванням

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Насправді йод має фіолетовий колір. Іodes, ioeides із грецької означає – схожий кольором на фіалку, темно-синій, фіолетовий. Так назвав цей незвичайний елемент відомий французький хімік Гей-Люссак. Але чому він «посинів» і чому саме синій йод корисний нашому організмові, розповідає лікар-терапевт, лікар народної медицини Володимир ГУРТОВИЙ.

РЕЧОВИНА, ЯКУ ВИКОРИСТОВУЮТЬ 3000 РОКІВ

Йод відкрили європейцям французький та англійський хіміки Бернар Куртуа й Гемфрі Деві в ХІХ столітті. Але те, що для західних учених стало за новинку, китайцям було відоме ще десь за 3000 років до нашої ери. Виявляється, стародавні цілителі видобували цей елемент із морських губок та водоростей і прикладали тканину, змочену йодом, до ран, щоб вони не гноїлися й швидше гоїлися.

Для зовнішнього застосування йод став широковживаним як антисептичний (протимікробний) засіб. Але для внутрішнього вживання йод – отруйний. Його смертельна доза (LD50) – 3 грами. Потрапляючи всередину, він призводить до загальної слабкості, головного болю, підвищення температури, блювоти, проносу, болю в серці й почастішання пульсу. Через день у сечі з'являється кров, а через 2 дні виникають ниркова недостатність і міокардит. Без лікування настає летальний результат.

КОРИСНЕ МАЄ БУТИ БЕЗПЕЧНИМ

І все ж йод нашому організмові потрібен. Але щоб його можна було безпечно вживати всередину й він міг допомагати нам оздоровлюватися, довелося змінити його колір. Це зробив учений, доктор біологічних наук В. Мохнач. Він сполучив його з крохмалем (1937 р.) і випробував на собі в роки війни, коли захворів на тяжку форму бактеріальної дизентерії.

Однак за його рецептом засіб не виходить цілком однорідним: хімічні частинки (атоми, молекули, іони) за обсягом рівномірно не розподіляються, й тому іноді синій йод спричиняв опіки на слизовій оболонці горла й стравоходу. Цю ваду виправив інший дослідник природи – Б. Сторожук (наприкінці 80-х рр.).

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ СИНЬОГО ЙОДУ МЕТОДОМ СТОРОЖУКА

В емальований чи фаянсовий кухоль ємністю 250 мл налити чверть склянки (50 мл) холодної води й розвести в ній спочатку 1 ч. л. з верхом картопляного крохмалю, а потім 1 ч. л. 5-відсоткового спиртового розчину йоду. Залити доверху водою, що закипіла 2-3 хвилини тому, безперервно помішуючи ложкою. Отриманий темно-синій кисіль і є синій йод, який можна вживати. Зберігати його слід у холодильнику 15-20 діб. Так він буде придатним доти, доки не знебарвиться. Перед вживанням – збовтувати.

Профілактично-оздоровча добова доза для дорослої людини – 7-8 ч. л. Але до неї треба підійти поступово, збільшуючи дозу на 1-2 ч. л. щодня, при цьому обов'язково запивати синій йод молоком або киселем. Не слід використовувати йод із задавненою придатністю.

Тривалість прийому індивідуальна. Комусь синій йод потрібен усе життя, а комусь – один місяць. Синій йод зберігає свої лікувальні властивості, доки зберігається його темний колір.

Приймати синій йод слід або 5 днів поспіль із подальшою 5-денною перервою, або через день. Якщо зверху з'являється шар води, потрібно або його розмішати, або злити воду. В останньому випадку треба запити синій йод молоком.

СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ СИНЬОГО ЙОДУ

У своїй практиці я часто призначаю синій йод. Особливо він добрий для профілактикиЗа базедової хвороби, перенесеного раніше інфаркту допустима доза синього йоду дорівнює 4 ч. л.

У разі застуди, грипу, ангіни: полоскати горло й змащувати мигдалики, приймати всередину по 1 ч. л. щодня.

У разі кон'юнктивіту: протягом тижня капати в очі по 2-3 краплі спеціально приготованого розчину (1 ч. л. синього йоду розвести в 10 ч. л. теплої дистильованої води) зранку та ввечері. Синім йодом можна промивати очі.

За виразкових уражень товстого кишківника синій йод вводять у вигляді клізм по 50 мл щодня протягом 1 тижня.

Під час лікування захворювань травного тракту перед їдою можна приймати по 1 склянці 2-3 рази на день, додаючи в нього для смаку свіжоприготовані соки.

У разі харчового отруєння (болить живіт, блювота, пронос): приймати по 1 ст. л. щогодини до нормалізації стану.

За дизентерії: приймати столовими ложками по 0,5-0,7 л на день протягом кількох днів.

За виразки шлунка: зробити 1 л синього йоду (всі компоненти збільшити в 5 разів). Додати фруктового сиропу для смаку, поставити на стіл і їсти його ложками, коли схочеться, але обов'язково перед їдою. До настання вечора вжити всю порцію. Курс – місяць. Виразки рубцюються, а ще за місяць зникають. Синій йод – це не тільки йод, а й крохмаль. Під час прийому препарату він обволікає виразки, захищаючи слизову оболонку від травмування, й вона швидше загоюється.

За стоматиту препарат розводять теплою водою й використовують цей розчин для полоскання порожнини рота 2-3 рази на день. Малим дітям – зрошувати порожнину рота синім йодом, людям старшого віку потрібно робити аплікації – бинт, змочений у синьому йоді. Цілковите одужання настає на 2-3-й день.

У разі запалення ясен: розвести синій йод перевареною водою наполовину й полоскати рота 2 рази на день. Запалення минає на 2-й день.

За кандидозу: приймати синій йод по 50 мл 3 рази на день і 30 мл – на зрошення порожнини рота. Ріст грибків призупиняється, грибкові розростання відпадають, повністю відновлюється поверхня слизової оболонки й ковтання стає безболісним.

За остеомієліту: літрову банку суміші випивати протягом дня по 100 мл за раз. Готувати суміш щодня свіжу. Лікування – місячними курсами з тижневими перервами.

Синій йод згубно діє на трихомонад, які, за деякими даними вчених, сприяють не тільки венеричним хворобам, а й інфаркту, раку. Його можна рекомендувати як профілактичний засіб проти цих хвороб, а також інсульту, шлунково-кишкових та всіх йододефіцитних захворювань, якщо не зруйнована щитоподібна залоза.

Синій йод нормалізує кров'яний тиск. І що раніше почати приймати його в разі інсульту та його наслідків, то ефективнішим буває результат лікування. За допомогою синього йоду поліпшується еластичність кровоносних судин. А завдяки його седативним властивостям він є хорошим заспокійливим засобом. Зваріть кисіль з 1 чайної ложки картопляного крохмалю, 1 чайної ложки цукру, кількох кристалів лимонної кислоти і 200 мл води, після охолодження додайте до нього 1 чайну ложку аптечного 5-процентного йоду і приймайте по 2-8 чайних ложок щодня через півгодини після їди. Починайте з 2 ч. л., поступово збільшуючи дозу. Курс прийому - 5 днів з 5-денними перервами. Можна провести кілька курсів поспіль.

У разі опіків (аплікації): нижню марлю, складену в 3-5 шарів, не міняти, а зрошувати «синім йодом», аж поки опік не загоїться й пов'язка сама не відпаде.

Жіночі захворювання: спринцювання розчином і тампони.

Протипоказання: в разі відсутності в людини з будь-якої причини (видалення, руйнування внаслідок хвороби) щитоподібної залози. Не можна приймати синій йод жінкам під час місячних, а також одночасно з іншими ліками, наприклад, такими, що знижують кров'яний тиск. Протипоказаний синій йод і у разі тромбофлебіту з запаленими венами.

Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем

Джерело:
До списку новин