загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Субсидії: держава не повинна сплачувати комунальні послуги безробітних

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні змінено права оформлення субсидій. Тепер для отримання допомоги від держави необхідно декларувати доходи всіх членів сім'ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Як повідомляється на урядовому сайті, є чимало сімей, в яких чоловік прописан за однією адресою, а дружина й діти за іншої. Чоловік працює, дружина, скажімо, в декретній відпустці або взагалі не працює. Таким сім'ям раніше, зважаючи на те, що дружина зареєстрована з дітьми в будинку одна, надавалася велика субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім'ю.

У той же час, на квартиру, де прописан чоловік, оформлялася субсидія, виходячи з кількості незареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги ні там, ні тут. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість і турбується про возз'єднання українських сімей.

Ці нововведення прокоментував заступник директора департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації Максим Бученко.

Чим викликана необхідність змінити правила оформлення субсидій в Україні?

Наразі постанова приведена у відповідність, щоб субсидії дійсно отримували ті громадяни, яким вона потрібна, а як вона роздавалася раніше. Фактично, те що включаються доходи членів родини, тобто чоловіка чи дружини, то теоретично це вірно, тому що все одно вони проживають всі на одній житловій площі.

А як це доводиться юридично?

Знову ж таки, це виключно тільки для членів родини. Ті що там окремо проживають, на жаль, ми поки що контролювати не можемо.

За новими правилами треба декларувати статки усіх членів сімей – чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей, навіть тих які зареєстровані за іншими адресами. А якщо, наприклад, дитина живе в гуртожитку?

Поки вона неповнолітня, відповідно до сімейного кодексу, вона відноситься до членів родини. Тобто суми доходу неповнолітніх немає. Це от для дитини, яка проживає у гуртожитку до 18 років, до набуття повноліття, будуть враховуватися доходи її сім'ї, тобто матері і батька. А не навпаки. Навпаки, виходить що це краще для сім'ї, ніж було раніше. 

А що держава втрачала до того, коли була ухвалена ось ця постанова з цими нововведеннями?

Проблема була в тому, що сума субсидії була надміру нарахована, без врахування таких от нововведень, які зараз є.

А хто буде вивчати ці дані на правдивість?

Одразу кажу, це не робота соціальних інспекторів. Цим не займаються органи соціального захисту. Цим буде займатися Нацполіція. Все буде перевірятися з часом, відповідно до реєстрів. Є реєстр одружений-неодружений, який знаходиться в юстиції, є реєстри на купівлю автомобілів, які знаходяться в Нацполіції, є реєстри міграційної служби, коли громадяни перетинають кордон і виїжджають на заробітки в інші країни. Це просто обрізаються люди, які приховують свої доходи. Тобто на даний час теоретично краще йти працювати, ніж казати, що мені, там 30-40 років, я ніде не працюю, давайте мені субсидію. Ні, на жаль, такого вже не буде. Тобто якщо працездатна особа – повинна працювати.

Наскільки тоді може бути скорочена кількість людей, які претендують на субсидію?

По місту Києву, я так вважаю, що буде 7 % від загальної кількості домогосподарств.

Виходячи з тексту цієї постанови, у випадку безробітних осіб, субсидія буде надаватися тим, хто офіційно зареєстрований у службі зайнятості. Тим, хто працює без оформлення в Україні, або наприклад за кордоном, про що ви сказали, органи соцзахисту автоматом рахуватимуть дохід – три прожиткових мінімуми. Це 5286 гривень. Чому в такій кількості?

Бо це середня зарплата по Україні.

А це фізичні гроші, що з ними буде робити ця людина?

З цими грішми людина нічого не робить, це те, що вона мала б заробити, якби десь офіційно працювала. І повторююсь, що громадяни працездатного віку, які не працюють, на субсидію вже не мають права, навіть якщо це буде в складі сім'ї.

Давайте зробимо крок назад. Єдина сім'я, але прописані в різних місцях. Чи буде в такому випадку нараховуватись субсидія?

Єдина сім'я, тобто на одній квартирі проживає жінка, на другій квартирі зареєстрований чоловік. Тобто якщо жінка хоче оформити субсидію, то вона декларує, що у неї є чоловік і декларує його ІНН. З приводу цього ми робимо запит на ДФС, і отримуємо відповідь про його доходи, і підключаємо ці доходи до доходів жінки та розраховуємо житлову субсидію.

А якщо чоловік неофіційно працює?

Якщо він неофіційно працює жінка втрачає право на отримання субсидій.

А як можна визнати, що він працює неофіційно?

Ми отримуємо інформацію від ДФС. Тобто перше, для міста Києва визначено, що громадянин працездатного віку може не працювати, якщо він знаходиться в життєвих обставинах, за якими він не може працювати.

А в інших випадках він мусить працювати?

Так.

Це ж українське законодавство, а не радянське.

Якщо хочуть субсидію, то повинні виконувати. Якщо вони не працюють, чому держава повинна сплачувати за них комунальні послуги?

 

Джерело:
До списку новин