загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні хочуть скасувати норму про безкоштовне забезпечення військових житлом

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Влада планує внесення змін до закону про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей в частині позбавлення їх права на безкоштовне отримання житла після 20 років служби при одночасному значному збільшенні вихідної грошової допомоги.

Про це повідомив радник президента Юрій Бірюков.

"У законі про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей чітко прописано, що після 20 років служби держава гарантує військовослужбовцю постійне житло, тобто що воно подарує квартиру. На сьогоднішній день житлова черга - 47 тис. осіб. Взагалі, ніколи цю норму закону не фінансували. Не те що обіцяли, але не робили, а просто не фінансували. У держави ніколи такого обсягу грошей на армію не було. І, напевно, і не буде. Більш того, ні в одній країні світу, якщо ми говоримо про натівські країни, такої норми немає. Ні в Америці, ні у Великобританії, ні в Канаді постійне житло держава військовослужбовцям не дарує", - сказав він.

Брюков підкреслив, що держава повинна перш за все забезпечити військових службовим житлом на час проходження служби, а після її закінчення - фінансовим ресурсом, достатнім для покупки житла.

"А може, він не хоче квартиру, а хоче будинок в селі? Чи, може, у нього вже є квартира, що дісталася від батьків, і він хоче бізнес відкрити? Загалом, в цьому році ми ведемо підготовку змін до закону, щоб прибрати норму про безкоштовне виділення житла, яка все одно не забезпечується, і просто різко збільшити вихідну допомогу, щоб військовослужбовець, виходячи на пенсію, міг абсолютно спокійно сам вибрати, де він хоче жити. При цьому ми почали масоване будівництво саме службового житла, щоб на час служби у нього було де жити", - додав радник президента.

Нагадаємо, що в березні президент Петро Порошенко підписав прийнятий в лютому закон, що передбачає виплату компенсації за оренду житла під час проходження служби військовослужбовцями-контрактниками рядового, сержантського і старшинського складу.

 

Джерело:
До списку новин