загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

19 травня: народний календар і астровісник

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сьогодні Іова Багатостраждального: сіємо огірки і йдемо в гори.

Оповідь про Іова у Старому Заповіті (Книга Іова) – одна з найяскравіших, найдраматичніших і найглибших. Цей святий є зразком найвищої віри, терпіння і смирення. Уявіть лишень: чоловік мав усе, про що можна було мріяти в ті часи, до того ж у нього була й чудова велика сім’я: сім синів і три дочки. Жили вони до того дружно й щасливо, що сам Сатана почав заздрити. Він заявив Богові, що Іов праведний лише тому, що щасливий у земному житті. Мовляв, куди й подінеться його благочестя, якщо позбавити його всіх атрибутів людського щастя: статків, здоров’я, любові й підтримки близьких і, зрештою, життя самих рідних. Бог дозволив випробувати Іова всіма бідами земного життя. Сатана постарався «на славу»: неймовірна бідність, смерть дітей, страшна хвороба – звалилося на Іова наче сніг на голову. Але святий залишився до кінця вірним Господу й не піддався злому духові, котрий провокував його проклясти й зректися Бога. «Якщо ми з вдячністю приймаємо від Бога добро, то маємо з такою ж удячністю приймати і випробування», – зауважував праведний Іов. Зрештою, Господь винагородив його за терпіння: чоловік одужав, став удвічі багатшим, ніж був до того, і в нього знову народилося семеро синів і три дочки. Він помер у 140 років у шані, оточений рідними та близькими.

Іові Багатостраждальному моляться під час великої скорботи й великого горя, коли здається, що життєві випробування не витримати.

У давнину українці на Іова сіяли боби та горох, і називали його ще «огірковим днем». Уранці роса, а вдень ясна погода – то на добрий урожай.

З іменинами вітайте Івана, Іларіона, Дениса.

Джерело:
До списку новин