загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Безкоштовна освіта для пенсіонерів: у Полтаві діє "Університет третього віку"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Подружжя Хабарових із Полтави – пенсіонери. Майже тридцять років пропрацювали  на  автоагрегатному заводі  інженерами-економістами. До виходу на пенсію - подорожували. Зараз через брак коштів і хвороби змушені більше часу проводити вдома. Про університет третього віку дізналися випадково.

Говорять: раді повчитися чомусь новому, бо втомилися сидіти  у  чотирьох стінах.  Наталія Хабарова,  слухачка  «Університету третього віку»: Прийшли ніскільки не жалкуємо. Нам дуже подобається. Ще нам показували, як першу допомогу надавати при якихось травмах. І, по-друге, ми ж спілкуємося. Це також важливо. Це не чотири стіни.

Марині Кужель – 52. Вона - соціальний працівник. Прийшла на курси вивчити англійську мову. Бо про це мріяла. На заняття й подругу привела. Марина Кужель,  слухачка  «Університету третього віку»: Прийшла із цікавості. І дуже мені тут все сподобалось. Тепер буду навчатися. У вересні місяці вивчатиму англійську мову. Буде продовження курсу.

Заняття в університеті третього віку розпочалися у січні цього року. Охочих виявилося  більше  трьохсот  чоловік.  Вони вивчають  психологію  стосунків,  історію  Полтавського  краю,  дізнаються, як якісно харчуватися і  вчаться економити сімейний бюджет. 

Основи комп*ютерної грамотності, сторі-тейлінг, або розповідь про свою життєву історію і перегляд фільму, який також обговорять. Така програма сьогоднішнього навчання цієї групи. 

Головне, говорить керівник проекту «Університет третього віку» Світлана Нестуля, студенти на навчаннях спілкуються між собою,  обмінюються досвідом.  Світлана Нестуля,  керівник проекту «Унівесрситет третього віку»: Ми  продовжуємо навчання. Я вам скажу на наступний рік уже є записи. Навіть на сьогодні уже є студенти, які  хочуть записатися. Ми відкриті. І записуємо уже з вересня місяця нових слухачів на базовий курс. По завершенню навчання слухачі отримають сертифікат про те, що вони пройшли базовий курс в «Університеті третього віку».

Відео можна переглянути тут:

Джерело:
До списку новин