загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мальовнича Україна. Сім парків для весняних прогулянок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Теплі весняні дні, наповнені сонцем і легким квітковим ароматом, надихають на час вихідних втекти з шумного міста і провести час наодинці з природою.

Для фанатів неспішних піших прогулянок з друзями або родиною, НВ представляє мальовничі парки нашої країни.

Дендропарк Софіївка

Місто Умань, Черкаська область

Перлиною Черкаській області без перебільшення можна назвати Софіївський парк, розташований на берегах річки Кам'янка. Мальовничий куточок був створений за бажанням польського магната Станіслава Потоцького у 1796 році.

Таким чином, він хотів висловити свою любов дружині Софії. На сьогоднішній день парк має розмаїття незвичайних рослин, гранітних скульптур і оригінальних ландшафтних рішень.

Дендропарк Олександрія

Місто Біла Церква, Київська область

Найстаріший дендропарк Європи, заснований у 1788 році, налічує більше п'яти тисяч 200-літніх сосен і безліч унікальних і дуже рідкісний рослин. На території знаходяться водоспади, фонтани та інші химерні архітектурні споруди, які разом створюють дивовижний парковий ансамбль.

Тростянецький дендропарк

с. Тростянець, Чернігівська область

Вражаючий куточок садово-паркового мистецтва заснований у 1833 році, а його проект розробляли відомі майстри ландшафтного дизайну брати Євстігнєєви. У парку найбільше приваблює його багата флора, яка представлена величезною кількістю хвойних і листяних рослин, а також садово-декоративні форми чагарників.

Ландшафтний парк Буки

Село Буки, Київська область

Один з найкрасивіших ландшафтних парків України був заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим. Парк складається з двох частин: храмового комплексу з фонтаном і ландшафтної місцевості, прикрашеної безліччю оригінальних скульптур. Також, на території розташований невеликий звіринець з ведмедями, оленями та іншими тваринами.

Клесівський дендропарк

Смт Клесів, Рівненська область

Дивовижний дендропарк з 1978 року і протягом 19 років створював талановитий ландшафтний дизайнер Олексій Ворон. Для свого масштабного проекту він зібрав рідкісні рослини зі всієї України і ближнього зарубіжжя. Не обійшлося і без зелених скульптур, тому гості можуть помилуватися Олімпійської чашею, Свічкою Діви Марії, а також великим гербом України.

Краснокутський дендропарк

Смт Краснокутськ, Харківська область

Один з найкрасивіших парків країни у 1793 році заклав біолог Іван Каразін, брат засновника Харківського університету. У пошуках унікальних рослин учений об'їздив Америку і Європу, тому завдяки йому на території не тільки парку, але й України з'явилися такі дерева, як червоний та канадський клен, дерен, обліпиха і платан. Крім прогулянок затемненими алеями, гості можуть відпочити на озерах і загадати бажання у багаторічнії гінкго білоби.

Парк Шенборна

Урочище Воєводино, Закарпатська область

Одне з найпопулярніших місць Закарпаття відновлено силами істориків, мистецтвознавців і скульпторів. У парку гості можуть відчути дух Австро-Угорської культури. У самому серці гостей парку чекають сім унікальних ліхтарів, що символізують дні тижня і 12 містків, що позначають знаки зодіаку. Крім того, можна побачити кельтський сад, календар друїдів і безліч інших визначних пам'яток.

Джерело:
До списку новин