загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пеня за комуналку: як будуть рахувати і скільки доведеться платити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«Київводоканал» має намір нараховувати штрафи, якщо рахунки за комунальні послуги були оплачені невчасно. Про які гроші мова?

Як повідомляє прес-служба «Київводоканалу», згідно з новим Законом «ОЖКУ», компанія-постачальник послуг має право нараховувати пеню, якщо заборгованість за комуналку не погашена. А в деяких випадках – може взагалі припинити надавати комунальну послугу недобросовісним споживачам.

Правила оплати
В принципі, тут ніяких змін – оплатити рахунок потрібно до 20 числа кожного місяця, крім випадків, якщо в договорі про надання послуги не вказані інші терміни.

Скільки боржників у Києві
Водопостачальна компанія повідомляє, що за один тільки квітень 2018 року 125 тисячам жителів Києва доставили письмові попередження про наявність заборгованості. Борг киян сьогодні становить 303 мільйони гривень.

Що робити?
Якщо ви боржник, але боржник свідомий, то ви можете свій борг реструктуризувати. У таких випадках компанії-постачальники комунальних послуг завжди йдуть назустріч.

Для підписання договору реструктуризації потрібно звернутися в центр обслуговування клієнтів. А щоб не влазити в борги в майбутньому, оформляйте субсидію і встановіть лічильники на воду – так економніше.

Які можуть бути штрафи?
У Законі України «Про житлово-комунальні послуги» говориться, що правила нарахування штрафів почнуть діяти з 1 січня 2019 року. Розмір пені буде прописаний в договорі про надання комунальних послуг, але він не може бути вище 0,01% від суми боргу за кожен прострочений день. А загальний розмір пені – не може бути більше, ніж 100% суми боргу.

Кому пеню не нарахують
По відношенню до деяких категорій громадян застосовувати штрафні санкції заборонено:

– якщо держава заборгувала вам в нарахуванні пільг та субсидій;

– якщо роботодавець не виплатив вам заробітну плату (потрібно підтвердити це документально).

 

Джерело:
До списку новин