загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні заборонять екстрасенсів та цілителів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун наводить порядок в одній із найкорупційніших галузей – медицині. Цього разу Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці у Фейсбук про новий законопроект: “МОЗ України підготувало законопроект, який скасовує видачу спеціального дозволу від МОЗ на заняття народною медициною.

Дотепер українське законодавство визначає народну медицину, як метод оздоровлення, профілактики, діагностики та лікування, які ґрунтуються на досвіді багатьох поколінь людей, усталені в народних традиціях і не потребують державної реєстрації.

Що це за методи та як їх можна обґрунтувати з наукової точки зору – доказовій медицині невідомо.

По-перше, ані наукою, ані законодавством не передбачено критерії підтвердження досвіду багатьох поколінь та усталеності у народних традиціях.

По-друге, будь-які методи оздоровлення, діагностики та лікування мають бути безпечними та дієвими для пацієнтів.

Якщо сучасна медична наука не визнає практику цілителів, знахарів і екстрасенсів, як метод лікування, цього не може визнавати закон і держава.

І в жодному разі Міністерство охорони здоров’я не може надавати дозвільні документи на методи, безпечність та ефективність яких неможливо гарантувати.

Підготовлений Законопроект передбачає скасувати видачу спеціального дозволу на зайняття народної медицини (цілительства). Також він забороняє рекламу народної медицини.

Якщо його ухвалять, це не означатиме, що люди, які практикують цілительство, не зможуть цим займатися. Проте їхня діяльність не визнаватиметься законом, як така, що може допомогти комусь не хворіти чи вилікуватися.

Пацієнти, які звертатимуться до гомеопатів чи знахарів, бачитимуть, що їхня діяльність не підкріплена жодними державними документами, а отже це не є місцем, де надається медична допомога.

Весь законопроект можна почитати на сайті МОЗ: https://goo.gl/Y9rLHv

 

Джерело:
До списку новин