загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як упоратися з віковими проблемами, зберегти красу та молодість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Турбота про красу й здоров’я жінки складається з багатьох чинників. Адже після 35 років потрібно дбати вже не тільки про стан шкіри, а й про кістки, які починають втрачати кальцій і фосфор, про судини, які поступово «виходять» з-під захисту естрогенів і потребують профілактики від атеросклерозу й гіпертонії, про обмін речовин, який сповільнюється, а отже, виникає ризик зашлаковування організму і поповнення зайвої маси тіла. Усі ці проблеми хвилюють жінок не одне століття, тому народна медицина накопичила чимало знань про те, як допомогти їм упоратися з віковими проявами і зберегти здоров’я і красу.

ОМОЛОДЖУЙМОСЯ ЗСЕРЕДИНИ

У цій справі стануть на поміч лікарські рослини. 

Хвощ польовий. Чай з польового хвоща здавна застосовують для нормалізації обміну речовин і очищення організму. Для його приготування 2 ст. л. сухої подрібненої сировини заварити склянкою окропу і пити по чверті склянки 3—4 рази на день. 

Ехінацея. Відвар ехінацеї поліпшує апетит, сон, настрій, зір, нормалізує кров’яний тиск, зменшує набряки, головний і суглобовий біль, очищує кров, зміцнює імунітет та омолоджує організм. Для приготування відвару 1 ч. л. подрібненої рослини заварити у склянці води на водяній бані. Пити по третині склянки тричі на день. 

Женьшень. Корінь женьшеню активно впливає на обмін білків, жирів і вуглеводів, тим самим поліпшує стан шкіри. Крім того, ця рослина сприяє відновленню клітин епідермісу, регулює кількість води в шкірі, живить її, є потужним адаптогеном, загальностимулювальним і омолоджувальним засобом. Спиртову настойку женьшеню приймати по 5—25 крапель 2—3 рази на день за 20 хв до їди. 

Картопляний сік. Бульби картоплі містять багато мінеральних солей, органічних кислот (лимонну, яблучну, щавлеву), майже всі вітаміни, незамінні амінокислоти, а також значну кількість калію, який виводить з організму надлишок рідини і тим самим допомагає у профілактиці целюліту. Крім того, сік сирої картоплі є чудовим очисним засобом. Вичавлювати сік з картоплі найліпше за допомогою сокоробки. Можна натерти бульби на тертці, а потім відтиснути сік через марлю. Випити сік потрібно відразу.

Шавлія. Ще в Стародавньому Єгипті після воєн та епідемій жінкам настійно рекомендували застосовувати в їжу листя шавлії, оскільки шавлія має значний вплив на жіночий гормональний баланс. «Естрогенний» ефект шавлії робить її чудовими ліками й у разі клімактеричних проблем. 1 ст. л. подрібненої сировини залити 400 мл окропу і настояти 20—30 хв. Приймати по чверті склянки 3—4 рази на день. 

Кунжут. Серед усього насіння кунжут є чемпіоном за вмістом кальцію. Це робить його незамінним засобом для зміцнення кісток і профілактики остеопорозу. Крім того, в кунжутному насінні міститься сезамін — потужний антиоксидант, здатний знижувати в крові загальний рівень холестерину і запобігати розвитку багатьох захворювань, у тому числі онкологічних. Вживати кунжут можна як ароматну приправу до супів і салатів зі свіжих овочів або готувати з нього козинаки.

ПРИРОДНА КОСМЕТИКА ВІД ЗМОРЩОК

Алое. Звичайне алое — справжній подарунок для жінок. Увечері та вранці очищене обличчя протирати шматочком листка алое або кубиком льоду із замороженого соку цієї рослини — це зробить шкіру чистою та свіжою. Якщо з’явилися перші зморшки — допоможе маска з алое. Для її приготування 2 ст. л. соку алое змішати з 1 ст. л. підігрітого меду. Нанести отриману масу на шкіру обличчя та шиї і залишити на 10 хв, після чого змити водою кімнатної температури. Також можна просто накладати на шкіру кашку з листя алое на 10—15 хв. 

Капуста. Відвар капусти містить унікальний комплекс мінералів, вітамінів та інших активних речовин, володіє винятковою властивістю розгладжувати, омолоджувати і тонізувати шкіру. Для приготування відвару капустяне листя кип’ятити у 200 мл води, настоювати 30 хв, охолодити і відцідити. Отриманим відваром протирають шкіру обличчя та шиї кілька разів на день. 

Мед. Жінки на Русі змащували медом обвітрені губи, руки й навіть усе тіло. Маска: 1 ст. л. меду розмішати з сиром і молоком, узятих по 2 ст. л. Ретельно розтерти всі інгредієнти до однорідної маси й нанести на обличчя. Через 15 хв змити теплою водою. Така маска бореться зі зморшками, поліпшує колір обличчя і позбавляє пігментних плям.Фруктовий оцет. На думку італійських жінок, для догляду за шиєю та ділянкою декольте немає нічого ліпшого, ніж фруктовий оцет — яблучний, виноградний або лимонний (5%). Він значно підвищує пружність шкіри й надає їй світлішого відтінку. Змішати оцет з водою у співвідношенні 1:1, охолодити — і тонік готовий.

ЧАЇ ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ КОЛЬОРУ ОБЛИЧЧЯ

- Плоди шипшини та горобини, взяті в рівних частинах, подрібнити на млинку для кави, 1 ч. л. чаю і 1 ч. л. суміші залити склянкою окропу. Пити по склянці 2—3 рази на день. - Змішати одну частину плодів горобини, дві частини листя кропиви і три частини чаю. Дві чайні ложки суміші заварити склянкою окропу і пити в будь-який час замість звичайного чаю. -  На одну частину листя кропиви беруть три частини насіння моркви і вісім частин чаю. Дві чайні ложки отриманої суміші заварити склянкою окропу, пити скільки хочеться. - Одну столову ложку ромашки залити 1 склянкою перевареної води, накрити і залишити на 10 хв, перецідити, додати 1 ч. л. меду. Пити такий чай уранці натще повільно, ковтками. Народні травники стверджують, що ці напої не тільки сприятливо впливають на колір обличчя, а й справляють загальну омолоджувальну дію та поліпшують загальне самопочуття.

Алла ГРІШИЛО

Джерело:
До списку новин