загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відміна права дострокового виходу на пенсію визнана неконституційною через порушення принципу правової визначеності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Звільнені за півтора роки до настання пенсійного віку особи можуть вийти на пенсію, якщо у них є стаж для призначення мінімальної пенсії за віком.

Конституційний Суд України визнав неконституційним виключення статті 21 з Закону про основні принципи соціального захисту ветеранів праці і інших громадян похилого віку в Україні щодо дострокового виходу на пенсію громадян, яких звільнили за півтора роки до досягнення пенсійного віку.

Вдповідне рішення № 5-р-2018 у справі № 1-4/2018(2792/15) було винесене 22 травня і оприлюднено сьогодні.

Суд вказав, що Верховна Рада, виключивши цю норму на підставі підпункту 3 пункти 12 розділу 1 Закону № 76 - VIII, скасувала гарантію для громадян похилого віку на достроковий вихід на пенсію, метою встановлення якої була ефективна реалізація конституційних прав людини на соціальний захист і достатній рівень життя.

Суд констатував порушення принципу юридичної визначеності, адже перехідний період між оприлюдненням Закону і набуттям чинності цієї норми складав менше одного дня, що явно недостатньо для того, щоб суб'єкти права могли адаптуватися до законодавчих новел і скоректувати свої дії для реалізації права на достроковий вихід на пенсію.

"У такий спосіб парламент нівелював суть такого елементу конституційного принципу верховенства права як юридична визначеність", - вказано в рішенні суду.

 

Джерело:
До списку новин