загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найімовірніше, 1 червня уряд відкладе підняття тарифів на газ, – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1 червня уряд займе страусину позицію і відкладе підняття тарифів на газ. У Кабміні будуть опиратися до останнього, навіть до відставки – вони ж не самогубці.

Про це заявив енергетичний експерт Валентин Землянський.

«1 червня нічого не станеться з ціною на газ в Україні. Уряд, як завжди, займе страусину позицію і відкладе підняття на потім. Вони пролонгують діючі постанови, залишать спецобов’язки на Нафтогазі і на облгазах. До вересня може щось зміниться. Вони ж не самогубці. Уявіть, Гройсман підписує указ про ріст тарифів до 10 гривень. Навіть сам факт росту на гривню породить заголовки, що Гройсман підняв тарифи. Вони будуть опиратися до останнього, навіть до відставки. Ви уявляєте, з яким шумом може піти Гройсман?» – відзначив експерт.

Водночас, за словами журналіста Олега Гавриша, у ситуації з ринком газу Україна застрягли у минулому, бо є одна велика компанія, яка постачає значні об’єми газу – це Нафтогаз.

«Також є монополізація на рівні облгазів, які майже всі належать Фірташу. На жаль, ми не прийшли до 100% ринку газу. Аби був вільний ринок, то мала б існувати біржа, де б визначалися ціни, має бути кілька операторів і можливість вільного вибору, хоча б навіть такого, як серед мобільних операторів», – розповів гість програми.

Як зауважив журналіст, проблема з ціною на газ не тільки в низьких зарплатах і пенсіях, але в тому, що в нас низька якість послуг.

«На жаль, у нас ніхто цим не займається. Якщо я вже плачу європейську ставку, то хотів би отримати європейську якість. Також у нас розхід палива і енергії набагато більший, аніж у державах ЄС. Ця проблема має вирішуватися комплексно, і паралельно має створюватись ринок», – констатував Олег Гавриш. 

 

Джерело:
До списку новин