загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Іриси – півники

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Півники відомі людству понад чотири тисячоліття. Вчені знайшли на Криті древнє зображення юнака, оточеного ірисами з тих часів. Ця квітка прийшла в Україну із Голландії.

Iris перекладається з грецької, як веселка або райдуга. Квітка ця, за легендою, названа на честь Іриди, богині веселок і вісниці богів.

Одна з легенд оповідає, що найперша квітка ірису розцвіла кілька мільйонів років тому, в красивому лісі на схилі невисокої гори. Квітка була настільки гарна, що всі звірі, птахи і комахи прийшли подивитися на неї.

І навіть вітер і вода не втрималися від споглядання цього дива. І почали вони сперечатися, кому з них він буде належати. Суперечка тривала 4 дні. Поки вони сперечалися, насіння ірису дозріли, і вітер розніс їх по світу, а вода підхопила і понесла в далекі краї. Відтоді півники ростуть в різних частинах світу.

Інша легенда прийшла з давньої Греції. Вона розповідає про бога Прометея, який викрав вогонь і віддав його людям. У той же день на небі з`явилася прекрасна яскрава веселка.


Вона світилася навіть після заходу сонця. А коли сонце знову зійшло, веселка розсипалася на друзки і розлетілася на світі. У тих місцях розквітли іриси.

В Японії є свято, присвячене милуванню квітами. Воно називається Ханамі та триває недовго. Примітно й те, що в японській мові ієрогліфи слів «ірис» та «військовий дух» позначають одним символом. У свято Ханамі хлопчикам роблять талісмани з квітів ірису. Дорослі впевнені, що ці талісмани вселяють мужність і відвагу. Також роблять напої з квіток, які зціляють від багатьох хвороб.

В Італії є місто Флоренція, назване так через велике скупчення ірисів навколо поселення. Флоренція в перекладі з латинської означає квітуча.

У Європі ірис символізує довіру, мудрість і надію.Також ірис був символом красномовства в Стародавньому Єгипті, а в східних країнах символізував смуток і тугу.

Українці люблять півники за невибагливість і добре зимування. А ще півники чудово розростаються, і уже за кілька років ними можна ділитися і обмінюватись із сусідами. Останніми роками в Україні стали популярними низькорослі іриси, які можна плекати навіть на балконах у великому місті. Чудово, коли краса поруч і коли вона схожа на веселку.

 

Джерело:
До списку новин